Aportacions dels equips ICE

 
APORTACIONS DELS EQUIPS ICE

FILOSOFIA I REFLEXIÓ PER A NENS I NENES

Equip ICE Filosofia per a nens i nenes

L'Equip ICE fa una proposta, creació d'Angélica Sátiro i Edgar Ramírez, per analitzar la nova realitat que ens toca viure i treballar la filosofia amb els nens i nenes en edat escolar, des de casa.

Pots trobar les activitats als posts i comentaris del Facebook de l'Associació Crearmundos BCN, i al Twitter i Instagram d'Angélica Sátiro. 

JORNADA TELEMÀTICA DE CANÇÓ IMPROVISADA

Equip ICE Corrandescola Ponent

L'Equip ICE proposa cantades de cançó improvisada (garrotins, corrandes, nyacres, jotes, etc). 

Pots veure aquí la jornada del curs 18-19: vídeo 1, vídeo 2, vídeo 3, vídeo 4, vídeo 5

PROBLEMES MATEMÀTICS DURANT EL CONFINAMENT

Equip ICE Didàctica de les matemàtiques - Lleimat

L'Equip ICE Lleimat proposa treballar una sèrie de problemes matemàtics per plantejar reptes durant el confinament. Els podeu trobar en aquest web.

STEAM PER TOTES BANDES

Equip ICE STEAM: El motor del canvi   

 

I Jornada d'Intercanvi d'Experiències STEAM: L'objectiu d'aquesta activitat és presentar experiències de tots els nivells educatius que mostrin situacions significatives, integrades i contextualitzades de treball transversal en els àmbits STEAM. Més informació

Sessió virtual: dimecres 21 de maig a les 16h.


Científiques Catalanes 2.0: L'Associació Catalana de Comunicació Científica comparteix en línia l'exposició "Científiques Catalanes 2.0", en què participen professores de la Universitat de Lleida amb l'objectiu de fer-ne difusió. La podeu trobar aquí.


#CienciaDesDeCasa: Recull d'experiments científics des de casa, del Servei Educatiu del Segrià. Hi podeu accedir aquí.


#RelleusSTEAMlleida: Proposta d'activitat amb els alumnes d'un centre que, a la setmana següent, passa el relleu a un altre centre. Així s'aconsegueix una xarxa d'implicació que pot ser suggeridora i inspiradora. Tothom serà avisat sobre l'activitat perquè qualsevol centre tingui l'oportunitat de sentir-se inspirat i agafar el relleu. 

 COEDUCACIÓ

Equip ICE de Coeducació    

L'Equip de Coeducació proposa recursos i guies per treballar i potenciar  una educació en igualtat de gènere i no discriminació.

 

DISLÈXIA

Equip ICE de Dislèxia   

Al blog propi de l'equip trobareu continguts variats i de molta utilitat per treballar amb persones amb dislèxia.

EL DOL I LES SITUACIONS DIFÍCILS

Equip ICE Escolta'm

Al web de l'Equip Escolta'm pots trobar recursos molt útils en aquesta etapa de confinament, com guies d'ajuda al dol a infants i joves, o contes i recursos visuals per afrontar situacions difícils. 

RECURSOS CATALÀ

Equip ICE Llengua i Literatura Catalanes

Al web de l'Equip de Llengua i Literatura Catalanes pots trobar recursos molt útils, com enllaços d'interès, els continguts de la KUDI de Narrativa Digital i informació sobres les PAU.

ITINERARIS ARTÍSTICS

Equip ICE Visual i Plàstica 

Al web de l'Equip pots trobar recursos, com aquest Webinar molt interessant sobre Itineraris artístics: nous models formatius.

APS DES DE CASA

Equip ICE Aprenentatge i Servei "Cafès ApS"

Com poder seguir treballant per a fer de la societat un lloc millor, fent-ho des de casa? Consulta aquí la proposta que ha editat el Centre Promotor d'APS de Barcelona, impulsant la realització de projectes i d’activitats d’aprenentatge servei i Servei Comunitari des del confinament amb l’objectiu de mitigar les conseqüències de la COVID-19.

APPLETS I QUELIS

Equip ICE Educació, Estadística i Probabilitat 

Al web de l'Equip podeu trobar recuros per treballar la Estadística i la Probabilitat des de diferents nivells, com una col·lecció d'applets de Matemàtiques i una pràctica realitzada per membres d'educació infantil i primària relacionada amb les QUELIS, un recurs didàctic molt interessant. 

 ACTUACIONS D'ÈXIT EN COMUNITATS D'APRENENTATGE D'ESPANYA

Equip ICE Comunitats d'Aprenentatge

Recull d'experiències d'èxit en diferents Comunitats d'Aprenentatge de tot l'estat espanyol, que s'han reinventat durant el confinament.