WhatsApp Image 2022-09-01 at 17.31.28

Setembre

El mes de finals i de principis. De noves temporades i reptes. Des de l'ICE obrim les portes a idees i objectius que faran d'aquest nou curs, una nova etapa plena d'il·lusions i d'èxits. ✨ T'animes a aconseguir tot el que et proposis amb nosaltres? 💬

Imatges del Campus Jove Itinera 2022

Al juny i juliol de 2022, es va celebrar el Campus Jove Itinera, que consisteix en un seguit d'activitatsque permeten descobrir camps del coneixement que es desenvolupen a la UdL en un ambient distès i engrescador. A l'enllaç següent podràs accedir als continguts i a les imatges dels cursos que es van dur a terme.

II Trobada de Cançó Improvisada Escolar de Ponent

El passat 31 de maig, l'Equip ICE Corrandescola va realitzar la jornada escolar sobre la cançó improvisada. Varem participar alumnes de diferents centres: Escola Zer la Coma, Escola d'Artesa de Lleida, Escola de Balafia, Escola Sant Jordi de Lleida, Escola d'Almacelles i Escola la Noguera de Balaguer. Va ser una jornada rica i interessant on els alumnes de primària varen mostrar les seves habilitats en el cant improvisat.

I Jornada dels Equips ICE de la UdL

El 19 de maig de 2022 es va celebrar la I Jornada dels Equips ICE a la UdL. S'hi va convidar a tot el professorat que forma part d'algun dels 28 equips ICE. Fruit d'aquesta trobada, es va arribar entre totes i tots els participants a unes conclusions que indiquen l'orientació dels equips ICE per als propers cursos, en el camí de la recerca i la innovació educatives a les Terres de Lleida.

Alumnat d'Estudis Anglesos puja a l'escenari 'In flames'

El muntatge teatral "In Flames", basat en la tragèdia 'Incendies' de Wajdi Mouawadva, va tenir la seua pre-estrena en una sessió especial per a públic d'instituts organitzada amb el suport i col·laboració de la Facultat de Lletres. Hi van assistir tres grups de 1er de Batxillerat de l'IES Josep Lladonosa i el Col·legi Maristes de Montserrat de Lleida, que després van poder participar en un col·loqui amb l'equip de l'obra.

Mercat de Tecnologia 2022

Conferències, tallers, activitats, projectes presentats per l'alumnat i molt més.... Tota la informació dels actes que vam viure al llarg de l'edició d'aquest any del Mercat, tant els que vam fer a Lleida, al Pallars i a l'Anoia.

La tutorització dels treballs de recerca: Accés a la informació i al seu tractament

Formació encarada a donar pautes a les persones tutores per acompanyar l'alumnat de 1r de batxillerat en l'elaboració del Treball de recerca: l'esquema dels objectius, dades/resultats i conclusions. També es va fer un recorregut pels diferents títols dels treballs plantejats durant el present curs

Jornada de Recerca científica per a escoles inquietes: RECER[KIDS]

Jornada per compartir amb altres equips de recerca d'Ed. Primària, els resultats del projecte de cada escola i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d’experimentació científica. Ens trobarem al campus d'ETSEA de la UdL.

VI CONGRESSVS DISCIPVLORUM LINGVAE LATINAE de 4t ESO a IESSO (Guissona)

Uns 200 alumnes de clàssiques de 4t d'ESO de molts centres de les Terres de Lleida, s'han trobat a Guissona per descobrir l’antiga ciutat de Iesso, i han realitzat tallers al voltant de cultura romana.

Taller "Recursos d'accés a la Informació" - Projecte Itinera

Un grup de 45 alumnes de primer de batxillerat de diversos centres, van participar al taller d'accés a la informació relacionada amb els seus propis treballs de recerca. L'objectiu del taller és posar a disposició els recursos que la Universitat de Lleida pot oferir als estudiants, a fi que la recerca que desenvolupen tingui el màxim de qualitat.

Ajuts IRBLleida per a estudiants de batxillerat (2022)

L’IRBLleida fomenta la vocació científica dels estudiants de batxillerat, mitjançant els Ajuts IRBLleida a la recerca biomèdica. S'hi podran realitzar d’experiments dirigits a la presa de contacte amb la metodologia científica i el funcionament d’equips d’alta tecnologia emprats en les diferents unitats tècniques de l’IRBLleida.

Conferències sobre les lectures de les PAU 2022: Lectures de Literatura Castellana

El passat dimarts, 22 de març i amb l’aforament encara limitat, ens va acompanyar la professora Irene Calvo Santisteban de l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, per tal de parlar-nos d’una de les lectures obligatòries propostes aquest curs, per l’examen de selectivitat, La fundación de Antonio Buero Vallejo

II Jornada de Geogràfica de Recerca

La II Jornada Geogràfica de Recerca, celebrada el 6 d'abril de 2022, ha estat dedicada al tema de "l'Aigua i la societat". Hi han participat diversos centres de batxillerat les Terres de Lleida. En el mateix acte s'ha lliurat el Premi Georecerca, destinat als millors projectes de 2n de Batxillerat

El món de la vida de l'aula

En aquesta segona jornada hem fet una reflexió a partir de la pràctica il·lustrada amb experiències d'aula per estudiar quin tipus de contextos ofereixen potencial relacionat amb la Geometria i quin tipus de continguts hi poden construir els nens i nenes i les seves mestres.

INspiracy Lleida - Recerca a la UdL

El 25 de març es va dur a terme el primer INspiracy Lleida, dirigit a estudiantat de 1r de Batxillerat. Va ser una jornada amb xerrades sobre recerca científica, on el personal investigador en formació o personal postdoctoral junior van interpel·lar els més joves i van despertar el seu amor per la ciència.

Segona fase del Concurs "Fem Matemàtiques"

L'equip ICE de Didàctica de les Matemàtiques de la UdL organitza la jornada de la Segona Fase d'aquest curs a la Universitat de Lleida. Hi participen molts centres de les Terres de Lleida, amb un total de 137 nois i noies. Es vol contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. - 26 de març

Dislèxia i funcions executives: marc teòric i aplicacions a l'aula

L'objectiu d'aquestes conferències ha estat: Facilitar eines i estratègies per a l'abordatge de les dificultats en lectoescriptura de l'alumnat de primària i secundària. Descriure les FUNCIONS EXECUTIVES, el seu desenvolupament i la seva relació amb els trastorns d'aprenentatge i oferir RECURSOS als docents per tal de millorar la seva pràctica respecte als trastorns de l'aprenentatge.

Vè Simposi DualECA 2022: Impulsar la participació de la comunitat a la formació dual

Vè Simposi DualECA, celebrat el 24 de març i organitzat conjuntament per les Universitats de Mondragón, Andorra i Lleida.

Flavia Company - Encuentros con escritores

Dedicaremos especial atención a comentar una propuesta didáctica alrededor de dos de sus novelas: Haru (2016) y Societat Kyoto (2019). Además, tendremos la oportunidad de hablar con ella sobre el conjunto de su escritura - Miércoles 2 de marzo de 2022, 18:00h.

Assignació de desempat - Itinera 2022

El dia 28 de febrer es va acabar el procés de desempat i assignació dels temes on hi havia més d'un/a candidat/a. Es poden consultar totes les assignacions de l'edició d'aquest curs en cada una de les branques del coneixement.

XIX Jornada de matemàtiques: SUMANT EXPERIÈNCIES

El 19 de febrer, l'Equip ICE Lleimat de matemàtiques va organitzar una jornada adreçada a tot el professorat interessat en l'ensenyament i aplicació de les matemàtiques, tant en els nivells obligatoris com postobligatoris de l'ensenyament. L'eix de la jornada va comptar amb les experiències de la didàctica de les matemàtiques en diversos centres de Primària i Secundària

III Jornada d'Excel·lència Professional. “DEIXEU-NOS FER, VOLEM SER”.

L'Equip ICE de Serveis Socioculturals i a la comunitat us convida el 6 d'abril a les 9:30 hores a les III Jornada d'Excel·lència Professional “DEIXEU-NOS FER, VOLEM SER”. Tindrem interessants històries de vida d'esforç, lluita i reconeixement!

Mercat de Tecnologia 2022

Un any més farem una nova edició del Mercat de Tecnologia, enguany serà la XIX. Per tal d'adaptar-nos a la situació actual farem tallers a centres, xerrades virtuals i també, com cada any, el plat fort, la presentació dels projectes dels alumnes de tecnologia. Us esperem!

Jornada d'Emprenedoria a la Formació Professional.

La Jornada d'Emprenedoria a la Formació Professional, "la responsabilitat i el treball en equip com a capacitats claus en l'emprendoria" es durà a terme el proper 26 de març de 2022, de les 09:00 a les 13:00 hores, i en format presencial. Comptarem amb el Sr. Gorka Bartolomé i la Sra. Olga Serra.

Trobada Formativa GEP-dual

Us convidem a conèixer la ponència de l’Andrea Jardí - Mestres que formen mestres: pràcticum i codocència, aprenentatge compartit - i també experiències en codocència de la mà de la Laura Baldomà i la Paula Ané. A més a més, la dinàmica de treball per sales i moltes aportacions interessants.

Projecte Itinera

Ja tenim aquí el projecte Itinera 2022! Un projecte promogut des de la Universitat de Lleida que vol unir esforços entre l'entitat i els centres de secundària per tal de proporcionar recursos i assessorament per a l'elaboració metodològica del treball de recerca (TdR) que els nois i noies han de realitzar al llarg dels estudis de Batxillerat. Així, un/a assessor/a de la UdL, el tutor de recerca del centre de secundària i l'alumne/a formen un equip que permetrà desenvolupar un TdR d'allò més complet!

Concurs de relats breus "Me'n contes un de ciència?"

Celebrem la VIII edició del Concurs de relats breus "Me'n contes un de ciència?" en el marc de la 26ª Setmana de la Ciència. La temàtica triada gira entorn a la sostenibilitat, l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, el centenari del naixement de l’escriptora, pedagoga i mestra, Teresa Juvé i Acero, el 150 aniversari del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, naturalista, biòleg i polític i l’evolució de la microscòpia a la nanoescala. La científica lleidatana convidada és la Mª Angeles de la Torre, microbiòloga i directora d'un grup d'investigació biomèdica de l'IRBLleida i professora de Microbiologia y Biologia Molecular de la UdL.

Joves i Salut mental. Acollir i acompanyar el jovent en moments de crisi

Jornada sobre el benestar emocional i mental de la gent jove és un tema que, sobretot en els darrers temps, preocupa i interpel•la als i les professionals que tenen una relació educativa amb la gent jove.

Aprenem a produir vacunes en plantes

Tallers, destinats als estudiants de Secundària, Batxillerat i Formació Professional del Segrià, tenen l'objectiu que els alumnes puguin participar i aprendre a desenvolupar un prototip de vacuna i kit de detecció de COVID-19 senzill a partir de plantes d'arròs modificades genèticament.

Mapaton humanitari 2021

En aquesta acció, es va mapejar col·lectivament edificis de la regió d'Ilella (Nigèria), amb l'objectiu de fer front a la malaltia Noma. Juntament amb Metges Sense Fronteres es creen mapes base per donar suport als equips sobre el terreny, per arribar a poblacions rurals aïllades. Activitat organitzada pel Departament de Geografia i Sociologia i diversos instituts de batxillerat

La transició energètica del segle XXI (T21)

Davant de l'emergència climàtica, cada cop creix més la preocupació i urgència per trobar un nou model energètic que representi una alternativa a la creixent demanda de l'energia. Les fonts d'energia procedents dels derivats del carbó, ja no poden donar resposta a les necessitats actuals. Cal un canvi de paradigma en la futura gestió de les energies.

Participació del Projecte GEP-dual en el Programa 'Espai Públic 2030' de La Xarxa Audiovisual Local.

L'experipencia formativa en el pràcticum d’aprenentes de 2n curs del Grau d'Educació Primària dual aprenent fent al costat de les seves mentores de l’escola Timorell de Castelldans.

XII Jornades d'innovació i metodologia i creativitat empresarial

L'Equip ICE de FOL de la Universitat de Lleida va organitzar el passat 27 de novembre una interessant jornada sobre innovació i creativitat empresarial. A més a més, també varen realitzar una visita a l'empresa de cerveses artesanes Torrent i Tast de Torrebesses (Lleida).

L'orientació a secundària: Un repte present i futur

L´Equip ICE d´orientació educativa a secundària va organitzar una jornada per reflexionar entorn a l´orientació educativa entesa com un procés al llarg de l'educació obligatòria i postobligatòria. A més a més, també es varen oferir pràctiques inspiradores que ja s'estan duent a la pràctica al nostre territori.