Equip ICE Llengua i Literatura Catalanes

(Secundària - Universitat)

 Descarregar Pdf

Coordinació

Roser Jurado (rjurado2@xtec.cat) i Jordi Malé (jordi.male@udl.cat)

Descripció

Grup de professionals per explorar l'estudi i l'ensenyament de la Literatura catalana. D'aquesta manera ens proposen compartir recursos que tenim habitualment com a professors/es i posem la base enriquir-nos conjuntament amb noves propostes. Amb la finalitat de mantenir el contacte entre els professors i professores de Secundària i Batxillerat amb el Departament de Filologia Catalana de la UdL, per col·laborar en aquelles activitats que suposin actualitzar la formació humanística.

Els objectius que es volen assolir són els següents:

  • Difusió de la tasca de l'equip als centres de secundària i, en especial, al professorat dels departaments didàctics de català.
  • Crear una xarxa de complicitat entre el professorat d'ESO i BTX amb el Dep FilCat-UdL, per endegar iniciatives conjuntes de formació, promoció i defensa de la llengua i la literatura catalanes.
  • Projecte d'intervenció educativa per fer visible i potenciar l'opció dels estudis FilCat entre l'alumnat d'ESO i BTX (informació i orientació).

Activitats

 

 

 

 

 

Curs 2022-23
L'obra poètica de Josep Vallverdú
IV Jornada de Llengua i Literatura Catalanes
Propostes per a l'assignatura de batxillerat Creació literària
Curs 2021-22

"Com es dissenya una activitat ludificada a l'àmbit lingüístic", a càrrec de Noëlia Motlló. 10 de novembre de 2021

 

 

"Creació de rutes literàries i materials", a càrrec de Josep Manel Fondevila.  14 d'octubre de 2021

 

 

 

2021
15 d'abril

"Les rutes literàries en l'àmbit digital: un estímul a la lectura."

A càrrec de Llorenç Soldevila.
10 de març

"Els clubs de lectura, una estratègia que incrementa el gust per la lectura a secundària"

Intercanvi d'experiències amb Margarita BartoloméLeyre ZuriguelEsther Riba i Laura Aguilar.
25 de febrer

"Com atrapar l'alumnat en la Lectura en Veu Alta."

Taller d' eines i recursos al voltant de les tècniques vocals i interpretatives de la LVA. A càrrec de la Dra Mercè Ballespí, professora de Llengua i Literatura a l'INS Gili Gaya de Lleida.

 28 de gener

"Reconstruint els "personatges" de Terra baixa, d'Àngel Guimerà."

A càrrec del Dr. Jordi Malé,  professor especialista en Literatura Catalana Contemporània de la Universitat de Lleida
2020
17 de desembre "Tirant lo Blanc: episodis amorosos" Actualització en didàctica de la llengua i literatura catalanes
25 de març Ruta literària Teresa Pàmies a Balaguer Ruta literària per Balaguer en la qual es llegiran alguns textos de l'autora.
        3 de març Conferència "La nova gramàtica de la llengua catalana"  Conferència a càrrec de Neus Nogué Serrano, de la Universitat de Barcelona.
    11 de febrer  Conferència "A la recerca de la Tereseta i la Letizia. Dues narracions d'Espriu a l'aula" Conferència a càrrec de Jordi Malé, professor de Literatura catalana a la UdL
      29 de gener III Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per al Batxillerat

Adreçada a l’alumnat dels nivells de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, l’objectiu de la Jornada va ser donar a conèixer i promocionar la llengua i la literatura catalanes entre l'alumnat de Secundària i Batxillerat per tal d’impulsar la tria del grau universitari que n'ofereix l'estudi a la UdL: Filologia Catalana i Estudis Occitans.

2019
12 de febrer Xerrada: "Un intent de reconstruir el Mirall trencat a l'aula"

Jordi Malé parla sobre l'obra de Mercè Rodoreda adreçant-se al professorat de llengua d'educació secundària per tal de poder ampliar els seus coneixements al respecte.

17 de gener II Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per al Batxillerat

L’objectiu de la Jornada és donar a conèixer i promocionar la llengua i la literatura catalanes entre l'alumnat de Secundària i Batxillerat per tal d’impulsar la tria del grau universitari que n'ofereix l'estudi a la UdL: Filologia Catalana i Estudis Occitans. 

2018
20 de novembre Aproximació a l'obra de Maria Aurèlia Capmany

Amb aquesta sessió es pretén donar a conèixer el context intel·lectual de l'autora i les referències més importants per poder entendre i interpretar la seva obra.

27 d'abril

I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per a Batxillerat

L’objectiu de la Jornada és donar a conèixer i promocionar la llengua i la literatura catalanes entre l'alumnat de Secundària i Batxillerat per tal d’impulsar la tria del grau universitari que n'ofereix l'estudi a la UdL: Filologia Catalana i Estudis Occitans.

Recursos

   Darrera modificació: