Equip ICE de Clàssiques

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Laura Dejuan González 
Professora INS Canigó, Almacelles - Llicenciada en filologia clàssica. 
Correu electrònic: ldejuan@xtec.cat

Correu de l'equip: iceclassiqueslleida@gmail.com

Descripció

El professorat de llatí, grec i cultura clàssica que treballa en els centres d'ensenyament secundari té la necessitat de compartir la didàctica d'aquests coneixements, atès que sovint desenvolupen la seva tasca educativa de manera aïllada o compartimentada.

La incorporació de les metodologies transversals, per tal que els aprenentatges esdevinguin significatius per als nois i noies, ens demana d’un treball contextualitzat amb altres àrees de l'àmbit social i lingüístic, però aquest plantejament, a la pràctica, no és fàcil. Per aquets motiu, hem cregut convenient constituir un equip ICE que permeti compartir i crear recursos que facilitin el coneixement del món clàssic a partir de la realitat física (jaciments arqueològics, interpretació del paisatge i de la història sobre el terreny...), de l'origen i evolució de la llengua (relació toponímica, etimològica i cultural...) i dels elements de connexió entre el món actual i l'antic (costums, cultura...). 

El nostre projecte per aquest curs 2019-2020 té els següents objectius:

  • Consolidar l’equip ICE Clàssiques per  dur a terme l’impuls de la cultura clàssica a les Terres de Lleida, amb la voluntat de treballar per mantenir ben viu l’estudi del llatí i el grec i fer-ne difusió.
  • Consolidar la trobada d’alumnes de 4t. ESO de llatí  a Iesso, oberta a tots els centres de Lleida per aquest curs 2019-2020.
  • Buscar nous camins en la didàctica del món clàssic, mitjançant un curs de gamificació que iniciarem aquest any, durant tres sessions que ens aportaran professionals en aquest àmbit.
  • Compartir experiències, inquietuds, propostes,... amb altres professors de la matèria. Reflexionar entorn la nostra pràctica docent.

 

Activitats

Podeu consultar l'activitat de l'equip consultant la seva web.

Seguiu el seu BLOG per a més informació sobre la trobada clicant aquí.

 

ACTIVITATS REALITZADES

 

2022
28 de abril de 2022

VI CONGRESSVS DISCIPVLORUM LINGVAE LATINAE de 4t ESO a IESSO (Guissona)

 
2021

 

 

Canal Youtube de l'equip: https://www.youtube.com/channel/UCMOdgkY2X7uVsGrRmJ9q8PQ?app=desktop

 

12 de març  XV Jornades de didàctica de les llengües clàssiques: "(Re)Descobrim la Ilerda amagada" Les jornades, volen ser un espai on compartir recursos, nous enfocaments, eines didàctiques i projectes d'aula que poden ser-nos d'utilitat per a la nostra tasca docent. Estaran compostes per una part virtual, on hi trobareu diferents presentacions i aules temàtiques, i una part presencial, que consistirà en una visita a la Ilerda romana, i que esperem que pugui realitzar-se a inicis del mes de juny. 
2019 
18 de març V Congressus discipulorum linguae latinae L'Equip ICE de Clàssiques organitza aquesta trobada d'alumnes de llatí de 4t de Secundària. L'Equip ha elaborat un blog per tal de poder-ne fer un seguiment i on podreu anar trobant informació de la trobada.

 

   Darrera modificació: