Equip ICE de Clàssiques

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Laura Dejuan González 
Professora INS Canigó, Almacelles - Llicenciada en filologia clàssica. 
Correu electrònic: ldejuan@xtec.cat

Correu de l'equip: iceclassiqueslleida@gmail.com

Descripció

El professorat de llatí, grec i cultura clàssica que treballa en els centres d'ensenyament secundari té la necessitat de compartir la didàctica d'aquests coneixements, atès que sovint desenvolupen la seva tasca educativa de manera aïllada o compartimentada.

La incorporació de les metodologies transversals, per tal que els aprenentatges esdevinguin significatius per als nois i noies, ens demana d’un treball contextualitzat amb altres àrees de l'àmbit social i lingüístic, però aquest plantejament, a la pràctica, no és fàcil. Per aquets motiu, hem cregut convenient constituir un equip ICE que permeti compartir i crear recursos que facilitin el coneixement del món clàssic a partir de la realitat física (jaciments arqueològics, interpretació del paisatge i de la història sobre el terreny...), de l'origen i evolució de la llengua (relació toponímica, etimològica i cultural...) i dels elements de connexió entre el món actual i l'antic (costums, cultura...). 

El nostre projecte per aquest curs 2019-2020 té els següents objectius:

  • Consolidar l’equip ICE Clàssiques per  dur a terme l’impuls de la cultura clàssica a les Terres de Lleida, amb la voluntat de treballar per mantenir ben viu l’estudi del llatí i el grec i fer-ne difusió.
  • Consolidar la trobada d’alumnes de 4t. ESO de llatí  a Iesso, oberta a tots els centres de Lleida per aquest curs 2019-2020.
  • Buscar nous camins en la didàctica del món clàssic, mitjançant un curs de gamificació que iniciarem aquest any, durant tres sessions que ens aportaran professionals en aquest àmbit.
  • Compartir experiències, inquietuds, propostes,... amb altres professors de la matèria. Reflexionar entorn la nostra pràctica docent.

 

Activitats

Seguiu el seu BLOG per a més informació clicant aquí.

 

ACTIVITATS REALITZADES

 

2022
28 de abril de 2022

VI CONGRESSVS DISCIPVLORUM LINGVAE LATINAE de 4t ESO a IESSO (Guissona)

 
2021

 

 

Canal Youtube de l'equip: https://www.youtube.com/channel/UCMOdgkY2X7uVsGrRmJ9q8PQ?app=desktop

 

12 de març  XV Jornades de didàctica de les llengües clàssiques: "(Re)Descobrim la Ilerda amagada" Les jornades, volen ser un espai on compartir recursos, nous enfocaments, eines didàctiques i projectes d'aula que poden ser-nos d'utilitat per a la nostra tasca docent. Estaran compostes per una part virtual, on hi trobareu diferents presentacions i aules temàtiques, i una part presencial, que consistirà en una visita a la Ilerda romana, i que esperem que pugui realitzar-se a inicis del mes de juny. 
2019 
18 de març V Congressus discipulorum linguae latinae L'Equip ICE de Clàssiques organitza aquesta trobada d'alumnes de llatí de 4t de Secundària. L'Equip ha elaborat un blog per tal de poder-ne fer un seguiment i on podreu anar trobant informació de la trobada.

 

   Darrera modificació: