Equip de Comunitat i Família

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Bartomeu Buira Ferré
Professor d'E. Secundari. Propietat definitiu a l'INS La Serra Mollerussa (Lleida)
Correu electrònic: bbuira@xtec.cat

Descripció

"El projecte de l'equip per aquest curs se centra en consolidar, al nostre territori, espais d'encontre per a professionals de diferents àmbits que fomentin la comprensió de les relacions en família. Ens definim com un equip pluridisciplinar format per professionals de diferents àmbits que treballen amb i per a les famílies. Així, des del seu inici farà uns sis anys, l'equip l'han anat formant i el formen professionals de l'àmbit de l'educació, serveis socials, psicopedagogia, justícia, salut, arts escèniques, treball social, etc. 

Activitats

Des de fa quatre anys proposem espais d'encontre i de formació per a aquests diversos col·lectius oferint diferents mirades que ajudin a entendre el món de la família. Activitats que es concreten en tallers/cursos durant el curs i una jornada el primer dissabte de juny (ara estem preparant la 4a)

 

S'ofereixen dos cursos aquest any:

 

Històric: 

 

Tallers:

  • Taller "Augmentar el nostre benestar en el treball amb famílies." - Xavier Florensa Alberich

Treballarem per millorar, encara més, l’estat intern quan estem amb les famílies. Ho farem buscant diferents punts de vista que ens ajudaran a tenir més opcions en els diferents casos que tractem. També revisarem el tenir cura de nosaltres mateixos quan realitzem els acompanyaments i un cop finalitzats, els temes sensibles en els que treballem fan especialment important aquest punt. Tot això ho farem d’una forma dinàmica i experiencial, es tracta de extreure resultats individuals i grupals a partir de realitzar els exercicis proposats.

Adreçat a: professionals que treballen amb famílies en qualsevol àmbit: educació, treball social, justícia, sanitat, lleure…

 

Ponent

Desenvolupa la seva activitat professional impartint formació en Programació Neurolingüística a tot el país, acompanyant persones i parelles en moments de canvi i/o dificultat i realitzant intervencions formatives i de coaching en tot tipus d’organitzacions i equips de treball. També es supervisor en PNL i coaching, feina que desenvolupa tant individualment com en grup. Format en Teràpia Gestalt. Formació complerta en Programació Neurolingüística. Coach Wingwave certificat®.

Format en teràpia integrativa en el programa SAT amb Claudio Naranjo. Format en teràpia de parella, model integratiu Gestalt i sistèmic-relacional. Membre Didacta de la AEPNL. Membre adherent de la AETG. També te formació en Coaching sistémic, Coaching generatiu i Coaching esportiu.

Prové del món de l’empresa on es va formar i treballar en les àrees de la comunicació publicitària, la comercialització i el màrqueting.

 

  • Taller "Reinterpretant el sentit de la família. De l'obediència a la llibertat." - Dra. Dolors Monturiol 
A causa de l’extrema immaduresa biològica amb que neix, l’ésser humà requereix cures, protecció i acompanyament durant molts anys fins que completa el seu desenvolupament físic i psicoemocional convertint-se en un espècimen adult. A la família directa i, per extensió, a la comunitat, la societat i la cultura en la que la criatura es desenvolupa, li correspon fer aquesta feina de tutela. En funció de les creences compartides que el grup d’acollida preveu i projecta sobre cada individu, aquest construeix la seva identitat, ocupa el seu lloc entre els altres i aprèn una sèrie de models relacionals que utilitzarà en tots els àmbits de la seva vida mentre va madurant.
 
Acceptar i mantenir aquesta identitat apresa com a única possible una vegada assolida l’adultesa limita la visió de noves possibilitats i empobreix l’experiència vital. En la mesura en que l’individu dona crèdit absolut a la forma de vida que li ha estat proposada, sense revisar-la conscientment, queda atrapat en ella. Això fa que, a pesar de fer obedientment tot el que sent s’espera d’ell, sovint experimenti sensacions de malestar i insatisfacció que tradueixen el conflicte intern entre l’obligació de l’obediència al grup de l’infant que va ser i el desig natural que tot humà adult sent
cap a la llibertat i l’autorealització.
 
Adreçat a: professionals que treballen amb famílies en qualsevol àmbit: educació, treball social, justícia, sanitat, lleure…
 

Ponent

Llicenciada en Medicina. Observadora apassionada de l’impacte que les vivències, la manera d’interpretar-les i de gestionar-les de cada persona te en la seva salut (física, psicoemocional i sociorelacional). Postgrau d’Educació Emocional a la UdL i Màster d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions a UB. Formació en Ecologia Emocional i actualment en formació en l’aplicació dels avenços neurocientífics al camp de l’educació. I és barrejant els coneixements adquirits en àmbits diversos amb la meva pròpia experiència vital i laboral, que aprenc i canvio dia rere dia.

 

Resum d'agenda:

Data: 17 de febrer de 2018

Lloc: Sala Juntes 2a planta - Edifici de Rectorat de la UdL

Aula: 2.26 

Hora: 10h. de les quals 7,5h seran presencials.

 

   Darrera modificació: