II Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per al Batxillerat

La Universitat de Lleida i els Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida, mitjançant l’Equip ICE de Llengua i Literatura Catalanes, han organitzat la II Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per al Batxillerat adreçada a l’alumnat dels nivells de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat i, concretament, a aquells que tenen una orientació cap a les Humanitats.

Taller "Sexe al cervell?" a Igualada

El passat dimarts 15 de gener, l'ICE de la UdL, conjuntament amb la Setmana de la Ciència, va realitzar a l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada el taller anomenat "Sexe en el cervell?", sobre com funciona el cervell d’un noi i d’una noia, a 70 alumnes de 1r i 2n de batxillerat impartit per la professora de Psicobiologia de la UdL Ester Delfils.

Conferència: EL PROCÈS DE DOCUMENTACIÓ A L'ESCOLA EL MARTINET

L'Equip ICE Gestions Creatives ha organitzat aquesta conferència sobre l’escola El Martinet, de Ripollet, que entén que l’educació ha de cobrir unes necessitats socials molt evidents, determinades pel context poblacional. Per aquest motiu, la gestió dels diferents ambients i espais de l’escola es veuen condicionats i adaptats a aquestes necessitats.

Fomentant el pensament computacional a secundària

L'Equip ICE Tecnologia, programació i robòtica ha organitzat aquesta xerrada dirigida a presentar la tipologia de problemes que els participants poden trobar-se, els llenguatges de programació que han de conéixer, les infraestructures que existeixen per participar-hi i alguns recursos externs amb problemes similars, entorns de programació, tutorials, etc.

XV Premis a Treballs de Recerca 2018

La censura, la mentida o la dona a l'esport, als premis de recerca. Les noies de batxillerat i cicles formatius obtenen 8 dels 14 premis, i 15 de les 22 mencions.

També ho podem mirar d’una altra manera!?

Formació de l'Equip ICE Comunitat i Familia. Es tracta d’un espai que ajuda a comprendre tan el que porten les persones amb les que es treballa, com el que es posa en joc en la relació professional que s’estableix.

Robòtica i programació dinàmica a l'aula

El dimarts 27 de novembre, l'Equip ICE de Tecnologia, Programació i Robòtica ha organitzat la conferència-taller "Robòtica i programació dinàmica a l'aula", a càrrec d'en Bernat Romagosa.

Trobades pedagògiques d’impuls a la millora de l’anglès als centres de primària

L’Equip ICE L’anglès va de debò va organitzar aquesta jornada, el passat 23 de novembre, amb l’objectiu de crear diàleg entre els assistents i de donar suport als centres d’educació primària en la millora de la competència en llengua anglesa de l’alumnat d’aquesta etapa tot seguint un protocol d’assessorament.

ICT TOOLS TO ENHANCE WRITING COMPETENCES

L'Equip ICE Anglès a la Secundària va organitzar el passat 22 de novembre la trobada pedagògica ICT TOOLS TO ENHANCE WRITING COMPETENCES al Edifici Polivalent del Campus Cappont de la UdL.

Aproximació a l'obra de Maria Aurèlia Capmany

L'equip ICE de Llengua i Literatura Catalanes de la UdL ha organitza una xerrada-col·loqui titulada: Aproximació a l'obra de Maria Aurèlia Capmany a càrrec de la Dra. Montserrat Palau, professora de la Universitat Rovira i Virgili i especialista en M.A. Capmany. Amb l’objectiu de donar a conèixer el context intel·lectual de l'autora i les referències més importants per poder entendre i interpretar la seva obra.

IX JORNADA D´INNOVACIÓ EMPRESARIAL: EL TREBALL EN EQUIP

El passat 17 de novembre l’ICE de la UdL i GlobaLleida van organitzar la IX Jornada d’Innovació Empresarial i que aquest va tractar sobre el treball en equip. Aquesta jornada volia afavorir els intercanvis d'experiències d'emprenedoria entre el professorat de FOL.

Tallers i cursos per celebrar la 23a Setmana de la Ciència

Els temes d'aquest any estan relacionats, entre d'altres, amb el patrimoni cultura i immaterial, amb la figura de Pompeu Fabra i amb la figura del físic Richard Feynman, una de las más reputadas figuras de la física teórica de todos los tiempos, un dels científics més populars del segle XX

Abrazar la diversidad: Un responsabilidad educativa

Proposta formativa sobre diversitat sexual, familiar i d’identitat de gènere en contextos educatius realitzada els dies 9 i 10 de novembre y dirigida a equips directius, professorat, orientadors, serveis educatius i docents de totes les etapes educatives.

DISLÈXIA: UNA VISIÓ INCLUSIVA

L’Equip ICE – Dislèxia organitza la primera Trobada Pedagògica DISLEXIA:UNS VISIÓ INCLUSIVA amb l’objectiu principal d’oferir models i recursos educatius a tots les professionals de l’educació que atenen infants dislèxics.

Cicle de conferències: "Eines per a l’ensenyament de la geografia"

Des de l'Equip ICE Geomèdia-geolocal ens interessem anualment per reforçar i recolzar l'ensenyament de la geografia en l'àmbit del Batxillerat, amb una atenció especial al professorat de l'àrea de socials. L'activitat formativa específica que es va realitzar enguany es va destinar a reforçar els aspectes curriculars relacionats amb els riscos naturals i el paisatge, amb especialistes sobre la matèria.

Stat Wars a la UdL

El 26 d'octubre es va celebrar la primera trobada de Stat Wars, amb continguts d'estadística. A l'activitat hi van participarvora 600 nois i noies de 4t d'ESO i 1r de Batxilerat. L'activitat va tenir el format de "xerrada – concurs", mitjançant diversos jocs i exemples per conèixer com s'utilitza de manera aplicada l'estadística

II Congrés Internacional de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana

El 4, 5 i 6 d'octubre es va celebrar a la UdL el II Congrés Internacional de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana. En el marc d’aquest congrés, es va considerar que alumnes del Batxillerat interessats a conèixer la dedicació professional cap a la filologia catalana realitzessin una sessió de treball amb diferents activitats.

Cursos de formació professional estiu 2018

Aquest estiu hem organitzat 11 formacions específiques per a professorat de cicles formatiu.

Estades tipus A realitzades durant l'estiu 2018

Aquest estiu 14 professors del territori de Lleida han realitzat estades tipus A a diferents institucions i empreses de la demarcació

Jornada Comunitats d'aprenentatge

Jornada de formació inicial dirigida a tots els claustres dels centres educatius que són Comunitat d'Aprenentatge a Lleida

II Jornada d'emprenedoria

El passat 6 de setembre vam realitzar la II Jornada d'aprenentatge basada en projectes i emprenedoria. Del treball per projectes a la gestió del talent*,

Visita de TV3 al Campus Jove Itinera

Vols aprendre i endinsar-te en els temes de més actualitat en la societat i que afecten i/o afectaran al col·lectiu més jove? Vols aprendre xinès, robòtica o disseccionar? El Campus Jove Itinera ha donat l’oportunitat a 200 alumnes per complir els seus somnis a través de 13 diferents tallers. Dóna-li un cop d’ull i informa’t del que han fet aquest any.