Visita de TV3 al Campus Jove Itinera

Vols aprendre i endinsar-te en els temes de més actualitat en la societat i que afecten i/o afectaran al col·lectiu més jove? Vols aprendre xinès, robòtica o disseccionar? El Campus Jove Itinera ha donat l’oportunitat a 200 alumnes per complir els seus somnis a través de 13 diferents tallers. Dóna-li un cop d’ull i informa’t del que han fet aquest any.

El Campus Jove inicia les seves activitats

El Campus Jove Itinera ha iniciat aquest dilluns 25 de juny les seves activitats formatives, dirigides a estudiants de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior

Taller Itinera, "Introducció als mètodes de recerca"

Aquest taller prepara alumnes de batxillerat participants del "Projecte Itinera" per enfrontar el seu primer treball de recerca. L'objectiu d'aquest taller és proporcionar eines d'accés a la informació i posar a disposició de l'alumne tots els recursos que la Universitat de Lleida pot oferir als estudiants.

Estades tipus A

Recurs formatiu que té el professorat de Formació Professional per acostar-se a la realitat dels processos productius, les tecnologies actuals i la prestació de serveis en empreses i institucions.

Partner FP

Curs on diferents professors de la UdL assessoraran diferents matèries de Cicles Formatius de Grau Superior. La Dra. Teresa Capell (amb el suport d'Agrotecnio) col·laborarà amb l’INS Torrevicens de Lleida en un projecte d’analitzar l’ADN i la Dra. Paquita Sanvicens assessorarà en la matèria de projectes a l'INS Ronda de Lleida. També comptarem amb el Sr. José Alonso, professor de la Facultat de Dret, Economia i Turisme i de la Càtedra d'Emprenedoria liderarà un projecte d'emprenedoria a l'INS Mollerussa.

Xerrada amb Carme Alemany

L'objectiu de la xerrada era establir un diàleg entre els assistents a partir d'una lectura prèvia de Jorge Wagensberg, anomenada" El gozo intelectual" i "El plaer d'aprendre, el valor de l'escola" de la mateixa Carme Alemany. 

Els petits universitaris a la UdL

Una setantena d'infants de les escoles Santa Maria de Gardeny, Balafia i Torre Queralt, van participar dimecres 16 de maig a la tercera edició, de Petits universitaris.

15a edició del Mercat de tecnologia

El passat dijous 10 de maig el campus de Cappont de la Universitat de Lleida va viure el 15è Mercat de Tecnologia (MdT) coorganitzat i finançat per l’Institut de Ciències de l’Educació i l’Escola Politècnica Superior, de la UdL.

I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per a Batxillerat

El passat divendres 27 d'abril es va celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida, la I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per a Secundària amb la conferència inaugural de l'escriptor Màrius Serra.

Els nens de l'ESC Joan Maragall produeixen un audiovisual literari entorn del conte de Sant Jordi.

L'alumnat de l'ESC Joan Maragall de la Bordeta de Lleida enregistren un DVD literari a les instal·lacions de Magical Media, en el marc del Projecte Magnet. Hi col·laboren, un grup d'alumnes de la Facultat de Lletres i de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.

V Jornada CTM-STEM

El dijous 19 d'abril es va realitzar la V Jornada CTM-STEM. La Jornada va tenir lloc al Campus ETSEA de la UdL, a La Mitjana i a l'INS Torre Vicens. Alumnes de diversos centres de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat van realitzar activitats científiques, entre les quals destaca l'enlairament d'un Globus Sonda amb l’assessorament de l'astrofísic Kike Herrero.

“Para pensar un rato... o más”

La Dra. Paquita Sanvicens presenta el seu llibre a la Universitat de Lleida. L'obra descriu i reflexiona sobre els riscos de l'ús de les tecnologies de la informació de forma inadequada per part de l'alumnat. També dóna pautes als docents per tal de treballar les tecnologies adequadament dins i fora de l'aula.

Estudi de l'obra "La casa de Bernarda Alba"

El passat 20 de març, va tenir lloc la segona conferència del present any sobre lectures obligatòries de selectivitat, organitzada per l'Equip ICE de Llengua i literatura castellanes de la Universitat de Lleida, i destinada als estudiants de Batxillerat.

Obra de teatre "Not a play about you (or is it..?)"

El passat dimecres els alumnes del Departament d'Anglès de la UdL van interpretar una obra teatral autobiogràfica, un viatge per la vida dels actors i els seus records.

Curs de ciència i tecnològia

Un grup de professors i alumnes s’han embarcat en el repte d’enviar una sonda a l’estratosfera. Després de l’enlairament descobrirem els resultats de l’experiment i espectaculars imatges de la frontera de l’espai.

11a Jornada de Recerca sobre els TdR dels estudiants de Batxillerat

Vídeo de la 11a Jornada de Recerca de l'estudiant de Batxillerat (1 de febrer de 2018), amb exposicions dels Treballs de Recerca i l'opinió dels participants. Audiovisual realitzat pels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida.

El benestar docent VI: del lideratge del centre educatiu a la inclusió. La cultura de centre

Aquest curs vol ser un espai de trobada i reflexió a l’entorn de les realitats de Primària i Secundària pel que fa als sistemes inclusius i com a nous reptes per a la construcció d’una cultura de centre. Es promourà la creació de dinàmiques participatives entre el professorat i l’estudiantat

Presentació de la maleta NanoKit per la Dra. Fina Guitart

La Dra. Fina Guitart del CESIRE del Departament d’Ensenyament ens va parlar del projecte NanoEduca que vol introduir l’alumnat i el professorat d’ensenyament secundari en els conceptes bàsics de la nanotecnologia, , fomentar l’interès i crear vocacions dels alumnes per les disciplines cientifico-tècniques, i crear una xarxa d’intercanvi de coneixement i col·laboració permanent entre professional investigador i docents en actiu.

Conferència del professor Germán Cánovas a l'entorn de "Las novelas ejemplares", de Miguel de Cervantes

Durant el més de febrer, l'Equip ICE de Lengua y Literatura castellanes ha organitzat unes conferències sobre les lectures obligatòries del Batxillerat, adreçades a alumnes del 2n curs. La primera, a càrrec del profesor Germán Cánovases es va titular: «No siempre se está en los templos: Las Novelas Ejemplares y el poderoso atractivo de lo infame»

III Trobada Pedagògica d'Aprenentatge Servei i Servei Comunitari a les Terres de Lleida.

En la 3a Trobada Pedagògica d'Aprenentatge vam tenir el plaer de rebre al nostre convidat, el Pallasso Tortell Poltrona, conegut entre d'altres, per ser impulsor de Pallassos Sense Fronteres. L'objectiu de la jornada era donar a conèixer l'Aprenentatge Servei a través de la reflexió i el diàleg, i en Tortell va aconseguir transmetre la seva experiència a través de l'espectacle.

Dona, ciència i tecnologia: una carrera de fons.

Núria Salan va fer una xerrada amb l'objectiu de conscienciar de què molts dels dispositius que utilitzem avui dia han estat creats per dones invisibilitzades. L'objectiu de la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia era donar exemples clars per empoderar la dona, trencar amb els estereotips de gènere i l'eliminació de discriminacions.

Taller "Reinterpretant el sentit de la família. De l'obediència a la llibertat." - Dra. Dolors Monturiol

A la família directa i, per extensió, a la comunitat, la societat i la cultura en la que la criatura es desenvolupa, li correspon fer aquesta feina de tutela. En funció de les creences compartides que el grup d’acollida preveu i projecta sobre cada individu, aquest construeix la seva identitat...