Obra de teatre "Not a play abouy you (or is it..?)"

El passat dimecres els alumnes del Departament d'Anglès de la UdL van interpretar una obra teatral autobiogràfica, un viatge per la vida dels actors i els seus records.

Curs de cència i tecnologia

Un grup de professors i alumnes s’han embarcat en el repte d’enviar una sonda a l’estratosfera. Després de l’enlairament descobrirem els resultats de l’experiment i espectaculars imatges de la frontera de l’espai.

11a Jornada de Recerca sobre els TdR dels estudiants de Batxillerat

Vídeo de la 11a Jornada de Recerca de l'estudiant de Batxillerat (1 de febrer de 2018), amb exposicions dels Treballs de Recerca i l'opinió dels participants. Audiovisual realitzat pels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida.

El benestar docent VI: del lideratge del centre educatiu a la inclusió. La cultura de centre

Aquest curs vol ser un espai de trobada i reflexió a l’entorn de les realitats de Primària i Secundària pel que fa als sistemes inclusius i com a nous reptes per a la construcció d’una cultura de centre. Es promourà la creació de dinàmiques participatives entre el professorat i l’estudiantat

Presentació de la maleta NanoKit per la Dra. Fina Guitart

La Dra. Fina Guitart del CESIRE del Departament d’Ensenyament ens va parlar del projecte NanoEduca que vol introduir l’alumnat i el professorat d’ensenyament secundari en els conceptes bàsics de la nanotecnologia, , fomentar l’interès i crear vocacions dels alumnes per les disciplines cientifico-tècniques, i crear una xarxa d’intercanvi de coneixement i col·laboració permanent entre professional investigador i docents en actiu.

Conferència del professor Germán Cánovas a l'entorn de "Las novelas ejemplares", de Miguel de Cervantes

Durant el més de febrer, l'Equip ICE de Lengua y Literatura castellanes ha organitzat unes conferències sobre les lectures obligatòries del Batxillerat, adreçades a alumnes del 2n curs. La primera, a càrrec del profesor Germán Cánovases es va titular: «No siempre se está en los templos: Las Novelas Ejemplares y el poderoso atractivo de lo infame»

III Trobada Pedagògica d'Aprenentatge Servei i Servei Comunitari a les Terres de Lleida.

En la 3a Trobada Pedagògica d'Aprenentatge vam tenir el plaer de rebre al nostre convidat, el Pallasso Tortell Poltrona, conegut entre d'altres, per ser impulsor de Pallassos Sense Fronteres. L'objectiu de la jornada era donar a conèixer l'Aprenentatge Servei a través de la reflexió i el diàleg, i en Tortell va aconseguir transmetre la seva experiència a través de l'espectacle.

Dona, ciència i tecnologia: una carrera de fons.

Núria Salan va fer una xerrada amb l'objectiu de conscienciar de què molts dels dispositius que utilitzem avui dia han estat creats per dones invisibilitzades. L'objectiu de la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia era donar exemples clars per empoderar la dona, trencar amb els estereotips de gènere i l'eliminació de discriminacions.

Taller "Reinterpretant el sentit de la família. De l'obediència a la llibertat." - Dra. Dolors Monturiol

A la família directa i, per extensió, a la comunitat, la societat i la cultura en la que la criatura es desenvolupa, li correspon fer aquesta feina de tutela. En funció de les creences compartides que el grup d’acollida preveu i projecta sobre cada individu, aquest construeix la seva identitat...

Lliurament de Premis del Concurs de Relats curts

La Universitat de Lleida (UdL) ha premiat dotze escolars de Lleida, Balaguer, Juneda, Alguaire, Les Borges Blanques, Bossòst i Vielha en el marc del 4t Concurs de relats curts Me'n contes un de ciència?. Els guardonats són 9 nenes i 3 nens, de primària i secundària, que rebran material educatiu per a ells i els seus centres. L'activitat s'engloba en la 22a Setmana de la Ciència, de la qual la UdL n'és membre col·laborador, a través dels Vicerectorats de Recerca i d'Estudiants.

Treball en xarxa per a una educació personalitzada

Aquest estudi posa en valor el treball en xarxa en l’acció educativa, reflexionant al voltant de la realitat social i educativa per tal de millorar-la i situant aquest treball en xarxa com un dels aspectes clau de l'educació personalitzada.

Jornada 'R' de Recerca

Aquest any, l'11a Jornada R de Recerca ha reunit uns 700 estudiants de 13 centres educatius al campus de Cappont. Els treballs presentats són els millors de cada centre i les exposicions s'han seguit amb gran interès.

3ª Trobada Pedagògica Sense Embuts

El 27 de gener es va celebrar la 3ª Trobada Pedagògica que organitza l'ICE i Sense Embuts. Daniel Gabarró va encapçalar la jornada per treballar i debatre sobre temes relacionats amb l'educació dels infants i adolescents. L'objectiu era respondre preguntes "incòmodes" a casa o a l'aula, i defensar el fet que es pot parlar de tot i a qualsevol edat però és evident que cal adaptar el contingut de la resposta i tenir molta cura en l'estratègia de comunicació emprada. Així ja no caldrà respondre mai més: Quan siguis gran ja ho entendràs!

III Jornada Batxibac

El passat 24 de gener es va celebrar una trobada amb alumnes de 4t i Batxillerat interessats en la parla francesa i la seva cultura. Hi van haver diversos tallers, dos anaven relacionats amb la música, un altre tractava sobre conèixer el Camerun, també es va organitzar un "Scape Game" i per últim es va teatralitzar un conte de fades. La jornada es va finalitzar amb l'obra de teatre "Sous la Ploie" protagonitzada per alumnes del Col·legi Episcopal.

Xerrada "Programar sense programar"

Carles Mateu, professor d'informàtica a la EPS i investigador de la UdL, va fer una xerrada-taller sobre robòtica. És especialista en temes de comunicacions. seguretat, programació, BigData, Intel·ligència Artificial i en la optimització energètica. Va parlar sobre per què programar, la importància de saber STEM, el llenguatge Python, RaspberryPi i Minecraft, entre d’altres.

XV edició Jornada Lleimat

El dissabte 20 de gener L’ICE de la Universitat de Lleida va organitzar uns tallers per demostrar la utilitat de les matemàtiques en el dia a dia. Uns 100 professors de Secundària van poder gaudir de recursos i estratègies didàctiques de les matemàtiques per a ensenyar-los de la manera més agradable, despertant l'interès en els alumnes.

Materials didàctics en anglès per a la FP

S'han publicat materials en anglès per a diferents especialitats de Formació Professional. Hi ha un total de quatre unitats, sobre relacions familiars, els inicis del motor en el sistema Diesel, "Orofacial exploration" i sobre la sensibilitat als antibiòtics.

Passió per la muntanya

El 20 de desembre a la Sala de Juntes del Rectorat es va organitzar una conferència sobre "Per què ens agraden les muntanyes?". Rafael López Monné va ser l'encarregat de parlar sobre la muntanya, però des de la perspectiva com a paisatge social.

3er Concurso de Relatos Cortos

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica convoquen un concurs dirigit a estudiants de la Facultat de Lletres, de secundària i batxillerat. Enguany es compleix el 75è aniversari de la mort de Miguel Hernández, i per homenatjar al poeta d'Orihuela, es convoca aquest concurs de literatura, de tema lliure.

Taller: Glups! Houston, tenemos una clase de lengua

El dimecres 20 de desembre a la Sala de Juntes del Rectorat, l'equip ICE de Llengua i Literatura Castellanes segueix oferint activitats de formació que estan obertes a tothom. Ángel Gallego (UAB) i Germán Cánovas (EIS, Sant Cugat del Vallès) van fer un taller amb l’objectiu d’oferir eines al professorat per atansar les classes de llengua als estudiants i per facilitar-los l'aprenentatge de la llengua castellana.

Premi Batec al Projecte GEP-dual

La Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, juntament amb l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UdL, ha estat la guanyadora del 18e Premi Batec de la Paeria de Lleida a la recerca i la innovació educativa, pel seu programa ‘Mestres que formen mestres'.

Workshop internacional. L’Escola Rural en la Formació de Mestres: reptes i complicitats

L’1 de desembre el Grup Interuniversitari de l’Escola Rural (GIER) amb l’organització d’aquesta jornada es qüestiona sobre com la Universitat i el Departament d’Ensenyament, des de missions diferents, comparteixen reptes orientats a la formació inicial dels futurs mestres. Les escoles rurals a Catalunya evidencien l’arrelament i el compromís de la nostra educació amb el territori.