Joves i Salut mental. Acollir i acompanyar el jovent en moments de crisi

Jornada sobre el benestar emocional i mental de la gent jove és un tema que, sobretot en els darrers temps, preocupa i interpel•la als i les professionals que tenen una relació educativa amb la gent jove.

Aprenem a produir vacunes en plantes

Tallers, destinats als estudiants de Secundària, Batxillerat i Formació Professional del Segrià, tenen l'objectiu que els alumnes puguin participar i aprendre a desenvolupar un prototip de vacuna i kit de detecció de COVID-19 senzill a partir de plantes d'arròs modificades genèticament.

Mapaton humanitari 2021

En aquesta acció, es va mapejar col·lectivament edificis de la regió d'Ilella (Nigèria), amb l'objectiu de fer front a la malaltia Noma. Juntament amb Metges Sense Fronteres es creen mapes base per donar suport als equips sobre el terreny, per arribar a poblacions rurals aïllades. Activitat organitzada pel Departament de Geografia i Sociologia i diversos instituts de batxillerat

La transició energètica del segle XXI (T21)

Davant de l'emergència climàtica, cada cop creix més la preocupació i urgència per trobar un nou model energètic que representi una alternativa a la creixent demanda de l'energia. Les fonts d'energia procedents dels derivats del carbó, ja no poden donar resposta a les necessitats actuals. Cal un canvi de paradigma en la futura gestió de les energies.

Participació del Projecte GEP-dual en el Programa 'Espai Públic 2030' de La Xarxa Audiovisual Local.

L'experipencia formativa en el pràcticum d’aprenentes de 2n curs del Grau d'Educació Primària dual aprenent fent al costat de les seves mentores de l’escola Timorell de Castelldans.

XII Jornades d'innovació i metodologia i creativitat empresarial

L'Equip ICE de FOL de la Universitat de Lleida va organitzar el passat 27 de novembre una interessant jornada sobre innovació i creativitat empresarial. A més a més, també varen realitzar una visita a l'empresa de cerveses artesanes Torrent i Tast de Torrebesses (Lleida).

L'orientació a secundària: Un repte present i futur

L´Equip ICE d´orientació educativa a secundària va organitzar una jornada per reflexionar entorn a l´orientació educativa entesa com un procés al llarg de l'educació obligatòria i postobligatòria. A més a més, també es varen oferir pràctiques inspiradores que ja s'estan duent a la pràctica al nostre territori.

Pensar les imatges mediàtiques des de la cultura visual.

Les pedagogies al voltant d'una educació en cultura visual posen en relleu la influència que les imatges mediàtiques posseeixen en la construcció identitària dels infants i, en la necessitat que es treballi des de contextos escolars. La sessió ha anat a càrrec de Carme Molet i Dànae Quiroz.

Actualització en didàctica de la llengua i literatura castellanes

Josep Maria Nogueras trabaja como profesor de secundaria y es autor de una extensa obra poética tanto en lengua catalana como castellana que ha sido reconocida con distintos premios. Entre sus proyectos creativos consiste en trabajar conjuntamente texto e imagen para dar forma a una única pieza artística.

Activitats de l'equip ICE de Geografia en Xarxa

L’equip Geografia en xarxa és un grup de treball amb una llarg recorregut amb el nom previ de Seminari de Geografia Local. L’objectiu principal és fer una geografia planera que arribi i desperti interès entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat i, alhora, doni eines tecnològiques i recursos teòrics al professorat per facilitar la seva docència

Setmana de la Ciència 2021

Del 12 al 21 de novembre s'ha celebrat a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència. S'hi han organitzat un seguit d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics..., una gran oferta científica de diferents formats adreçades a a Primària,Secundària, Batxillerat i FP

II Jornada de la cançó improvisada

L'Equip ICE Corrandescola Ponent de la Universitat de Lleida, el passat 6 de novembre, va organitzar una interessant jornada al voltant de la cançó improvisada en l'àmbit educatiu.

II Jornada de museus i biblioteques escolars

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL, el grup ICE Museus i biblioteques escolars (MiBE) us convida a la seva segona jornada formativa, que té com a finalitat, d’una banda, donar a conèixer la tasca desenvolupada per les membres del grup durant el curs 2020-2021 en l’àmbit de la didàctica de l’objecte i la conceptualització, creació i dinamització de museus i biblioteques escolars, i, per l’altra, realitzar un taller de creació de maletes didàctiques com a eina per a la dinamització dels museus i biblioteques escolars.

EL MÓN DE LA VIDA DE L'AULA

Des de l'equip ICE de Projecte d'aula, us proposem unes Jornades sobre el MÓN DE LA VIDA DE L'AULA que constarà de 3 sessions de 5 hores de durada cadascuna. En la primera jornada reflexionarem sobre La cultura, el benestar i l'emoció amb els números

JORNADES: "Ser home no és un factor de risc, intentar ser-ho sí"

Amb aquesta jornada l’Equip ICE de Coeducació volem posar l’accent en la necessària revolució personal i comunitària dels homes en el camí cap a una societat igualitària on les cures i les persones siguin el centre. Visibilitzem les exigències i els costos de la masculinitat tradicional (tant a nivell personal com col·lectiu). Reforcem que el canvi és possible, tot coneixent experiències reals. I mostrem algunes pautes per a treballar amb nois joves.

Tecnologies digitals a l'aula: interferències pedagògiques?

Cicle de conferències pensades per posar el sistema educatiu i, fonamentalment, als i les docents, davant del mirall de la seva activitat a les aules quan utilitzen eines digitals de suport per a l'ensenyament.
Com ho viu l'alumnat? Realment facilita l'aprenentatge? Fins a quin punt aquestes eines són facilitadores?                      
                                                        >>>Comencen el 18 de novembre<<<

12a Jornada Virtual d'Orientació Professional a les Terres de Lleida

Les orientadores i els orientadors que acompanyem durant la presa de decisions tenen un neguit: com quedarà el mercat de treball, tenint en compte l’afectació produïda per la Covid-19? És a dir,, com evolucionarà el mercat de treball i com pot ajudar l’orientació a pal·liar les transicions de les persones orientades?

5 mirades al voltant de la segregació escolar a Lleida

En el si del Consell Escolar Municipal, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Lleida i el Departament d'Educació fa temps que conversen i treballen per a la prevenció de la Segregació escolar a la ciutat de Lleida. Aquestes 5 sessions de formació són necessàries per enfocar correctament les bases d'acció d'aquest pla de política educativa.

XII JORNADA TÈCNICA DOWN LLEIDA

El matí del dissabte 23 d'octubre es va celebrar la XII JORNADA TÈCNICA DOWN LLEIDA en la que es va reflexionar sobre l'educació inclusiva. Ja podeu veure el vídeo de la Jornada! 

Taller: Pràctiques centrals en l'educació Infantil i Primària

Aquest taller és d’especial interès per les i els docents que acompanyeu - mentors i mentores - als estudiants quan fan pràctiques als vostres centres escolars. L’objectiu és identificar i caracteritzar “pràctiques centrals” escolars, mitjançant un treball conjunt de formadors universitaris i escolars en els Graus d’Educació Infantil i Primària.

Cursos de Formació Professional 2021

L'ICE de la Universitat de Lleida i el Departament d'Educació hem organtizat, un any més, formacions específiques per al professorat de Cicles Formatius.

II Jornada de la cançó improvisada

L'Equip ICE de la UdL: Corrandescola Ponent us convida el dissabte 6 de novembre a la jornada al voltant de la cançó improvisada en l'àmbit educatiu.