VI concurso de relatos cortos

Para estudiantes de la Facultad de Letras y de Enseñanza Secundaria, Bachillerato y Ciclos Formativos

VI trobada pedagògica Sense Embuts

El rol del professorat durant la pandèmia. La Trobada constarà d'una conferència inaugural del psicopedagog Daniel Gabarró que duu per títol "El rol del professorat en temps de pandèmia". Seguidament es realitzaran 4 tallers simultanis i finalment hi haurà unes conclusions molt especials.

Tirant lo Blanc: episodis amorosos.

A càrrec de la Dra Isabel Grifoll, especialista en Literatura romànica medieval. Aquesta és una de les activitats de formació i debat adreçada al professorat d’ESO, Batxillerat i Universitat, com a suport a l'ensenyament de la literatura catalana.

Interioritat compartida

Programa de formació concebut com un espai de trobada flexible, dinàmic, participatiu, orientat a la pràctica compartida i l’assessorament als professionals de l’educació formal i no formal, interessats en treballar l’atenció plena, l’autocura i la cura dels altres.

Aprofundim en recursos STEAM

Els avenços mèdics a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), el superordinador Marenostrum, el Rellotge de Sol, els Motors Mínims, Almatret i l'Energia (ALMIA). Aquest conjunt de sessions s'afegeixen a les activitats de formació del professorat per aprofundir en el coneixement de les disciplines que conformen el que coneixem per STEAM i com es pot inserir en l'enfocament didàctic dels projectes que desenvolupa l'alumnat i el professorat en els centres.

Actualització en didàctica de la llengua catalana i literatura

L'Equip ICE de Llengua i literatura catalanes de la Universitat de Lleida organitza, durant aquest curs 2020-21, diverses activitats de formació i debat adreçades a ensenyants d’ESO, Batxillerat i Universitat.

Proyectos de gamificación para el desarrollo de la expresión escrita

L'Equip ICE de Llengua i literatura castellanes presenta una nova conferència a càrrec de Germán Cánovas, amb el títol "Proyectos de gamificación para el desarrollo de la expresión escrita" 10 de desembre a les 18.00h

25a Setmana de la Ciència

Durant la Setmana de la Ciència i algunes posteriors es portaran a terme un seguit d’activitats de disseminació científica adreçada al professorat de tots els nivells educatius i a alguns grups d'alumnes del teriitori, juntament amb moltes altres que es duen a terme a tot Catalunya

II Jornada d'Excel·lència Professional

L'objectiu és treballar l'excel·lència professional a través de les competències clau i professionalitzadores del sector social.

Fonts i recursos didàctics pràctics en xarxa per a docents de Geografia

L’objectiu es mostrar eines que facilitin als docents l’ensenyament de la Geografia als seus alumnes de forma amena i visual aprofitant els recursos existents facilitats pels principals organismes oficials.

III Congrés Internacional GESEC-Càtedra Fundación ASISA

El congrés té l'objectiu d'impulsar i potenciar activitats acadèmiques relacionades amb la salut, l'educació i la qualitat de vida.

Les STEAM en moviment

Aquest conjunt de 4 conferències s'afegeixen a les activitats de la Setmana de la Ciència 2020. Els temes que s'hi desenvoluparan estan relacionats amb el maneig de les eines de l'astronomia a l'aula; amb les tecnologies per apropar-se als ODS; i amb les metodologies basades en la indagació per arribar al coneixement

Conviure aprenent, un compromís ideològic

L'Equip ICE d'educació infantil vol donar a conèixer la seva visió del treball d’aula que està basat en un aprenentatge globalitzat i significatiu centrat en aquell que aprèn, en els seus processos i en la seva necessitat intrínseca d’entendre el món.

Emprenedoria de pel•lícula El cinema: una eina per a l’aprenentatge en emprenedoria

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL, L’Equip ICE Implementació de l’emprenedoria a l’FP organitza l’activitat Emprenedoria de pel•lícula. Emprenedoria de pel•lícula pretén fer una proposta de treball adreçada tant a l’alumnat com al professorat d’FP, consistent en treballar els conceptes claus de l’emprenedoria a través del cinema.

Jornada Virtual d'Orientació Professional a les Terres de Lleida: "El mercat de treball"

El dimarts 10 de novembre es celebra la 11a Jornada d’Orientació Professional. L'equip ICE d'Orientació Professional hi plantejarà el debat entre les tendències d'oportunitat del mercat de treball i la posició ètica de les persones que treballen l'orientació professional.

XI Jornades d'innovació en les metodologies emocionals en temps de pandèmia

Des de l´Institut de Ciències de l´Educació de la Udl i des de l´Equip ICE de FOL Secundària-Universitat un convidem a viure una nova experiència d’aprenentatge de noves metodologies emocionals amb dues professores de Formació i Orientació Laboral proactives, emprenedores i molt actives a les xarxes.

III Jornada de filosofia per nens i nenes, "Pandèmia i creativitat: una oportunitat"

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL, el grup ICE de filosofia per a nens i nenes us convida a la seva tercera jornada formativa, que té com a finalitat, reflexionar sobre la importància del desenvolupament de la creativitat en els nens i nenes de les nostres escoles, aprofitant el moment de pandèmia que estem vivint.

I Jornada de museus i biblioteques escolars. Espais per desenvolupar la competència informacional dels infants i adolescents

Formació adreçada a les professionals d’educació en actiu (infantil, primària i secundària), així com al professorat universitari i les persones que us esteu formant per a ser futures docents.

II Jornada de la cançó improvisada a les escoles

Segons les experiències que s’han anat duent a terme a escoles i instituts durant última dècada es pot afirmar que la cançó improvisada fa que els alumnes tinguin una millora substancial en els aprenentatges: progrés en relació a l’expressió oral, adquisició de vocabulari, en el cant solista, precisió rítmica i melòdica, etc.

Anem x+ Mates

Des de l'Equip ICE de didàctica de les matemàtiques, conjuntament amb LLEIMAT ofereixen, un curs més, els Tallers d'Anem x+ Mates a Lleida. Aquests tallers estan adreçats a l’alumnat de 4t de l’ESO, amb una certa destresa i gust per les matemàtiques.

Sol·licita una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència!

Per quart any consecutiu, la iniciativa “11 de febrero” anima a tots els centres educatius a sol·licitar una xerrada amb una científica o científic. Amb aquestes activitats d'educació i sensibilització pública, ajudem a aconseguir una major participació i progrés de les dones i les nenes a la ciència.

Estàs educant en la sexualitat, ho saps?

L’educació sexual és una assignatura pendent al nostre país, sobretot en els termes que institucions internacionals marquen per fer efectius els drets sexuals i reproductius dels infants i adolescents.

I tu, per què ets racista?

Aquesta proposta formativa engloba una sèrie de conferències pensades per posar el sistema educatiu, i fonamentalment als i les docents, davant el mirall de la seva praxi. N’hi ha prou en parlar d’escola intercultural per a què sigui una realitat?

Tus palabras dejan rastro. Introducción a la lingüística forense.

De nou, l'Equip ICE de Llengua i literatura castellanes Secundària-Universitat organitza un programa d’activitats dirigides a presentar dinàmiques de treball i iniciatives innovadores vinculades amb la pràctica docent diària de Llengua castellana i literatura de secundària i batxillerat