V Jornada per a professionals de diferents àmbits que treballen amb famílies

Equip ICE Comunitat i Família

COMFA
Informació de l'esdeveniment
Inici:

V Jornada Comunitat i Família

L'Equip ICE Comunitat i Família organitza aquesta jornada per a professionals de diferents àmbits que treballen amb famílies

La vida és un carrusel d’experiències. Algunes molt bones, unes altres no tant i d’altres són definitivament traumàtiques. Cada vegada tenim més coneixement sobre com ens afecten les experiències de la vida per desenvolupar-nos com a persones. Les experiències positives no afecten igual que les negatives. Les que depenen més de nosaltres tampoc ens afecten igual que aquelles que no controlem. Fins i tot les experiències positives poden tenir repercussions inesperades. Per exemple, avui en dia se sap que la major part de gent a la qual li ha tocat la loteria és més pobre 5 anys després i té més problemes de diferent tipus.

Però no només és important saber quin tipus d’experiències vitals ens afecten més o menys, sinó també quines són les millors estratègies per afrontar-les. En aquesta jornada reflexionarem sobre quines estratègies d’afrontament són les més adaptatives, segons la ciència, per minimitzar l’impacte d’allò que ens passa a la vida i, per tant, tenir una actitud més resilient.

Desitgem que aquestes estratègies siguin un bon recurs per entendre i acompanyar les famílies.

PROGRAMA
09:00h Rebuda dels participants i lliurament de la documentació
09:15h Benvinguda i presentació
09:30h Dinàmica inicial
10:00h Com ens afecten les experiències de la vida?
11:30h Descans
12:00h Com afrontem les experiències negatives de la vida
13:00h Dinàmica (afrontament lúdic)
14:00h Cloenda i Comiat

Direcció i dinamització: Jorge Moya Higueras.

Doctor en Psicologia i Professor agregat a la UdL. Investigador principal de la seu a la UdL del grup de recerca “Gens i ambient en la comprensió de la diversitat de la conducta humana i la etiopatogènia dels trastorns mentals”.

Cartell de la Jornada

Àlbum de fotografies

 

Inscripcions (fins al 13 de febrer):

Personal de XTEC: https://goo.gl/5z7jrP

Personal extern a XTEC: https://goo.gl/A99S33