Theatre Workshop in English, 'In Flames'

Informació de l'esdeveniment
Inici:

El passat dimecres 25 de maig vam rebre 3 grups de Batxillerat de l'IES Josep Lladonosa i Col.legi Maristes de Montserrat de Lleida, que van veure la pre-estrena de l'obra de teatre d'aquest any de Theatre Workshops in English, In Flames

In Flames, una adaptació d'Incendis de Wajdi Mouawad, va ser interpretada per alumnes de 3er d'Estudis Anglesos i el doble grau en Estudis Anglesos i Llengües Aplicades i Traducció de la Universitat de Lleida, i forma part del projecte escènic en anglès que el Departament d'Anglès i Lingüística produeix des de fa 10 anys.

Aquest muntatge teatral forma part del projecte escènic que el Departament d'Anglès i Lingüística promou a la Universitat de Lleida des de fa 10 anys. Fins ara les peces presentades per l'alumnat, sota la direcció de la professora, Núria Casado, eren dramatúrgies ad hoc on l'estudiantat participava en el procés d'escriptura, explica Casado. Enguany, és el primer cop que es presenta una obra que "ja existeix", en aquesta cas la historia d'una família canadenca d'origen libanès que ha d'enfrontar-se al seu passat i la seua identitat i on la guerra és un condicionant important.
 
"El procés creatiu ha combinat diferents llenguatges teatrals i elements corals que ajuden a transmetre les "flames" que cremen a l'interior de tots els personatges", afegeix Casado, que s'ha ocupat de la direcció i l'adaptació del text.
 
Després de quatre mesos treballant l'obra, demà tot l'equip presenten a la comunitat universitària "aquesta tragèdia de tragèdies, una farsa sobre els millors i els pitjors aspectes de la vida humana i, sobretot, una commovedor viatge cap a la reconciliació", segons resa el programa de l'obra, que es representa en anglès i dura 90 minuts.
 
In Flames va tenir la seua pre-estrena la setmana passada en una sessió especial per a públic d'instituts organitzada amb el suport i col·laboració de la Facultat de Lletres. Hi van assistir tres grups de 1er de Batxillerat de l'IES Josep Lladonosa i el Col·legi Maristes de Montserrat de Lleida, que després van poder participar en un col·loqui amb l'equip de l'obra.
 
A més de la dotzena d'estudiants que fan d'actrius, actors i ajudants de producció i direcció, l'equip de In flames està format també pel professor de la UdL, Jordi Cano (arranjaments musicals) i el director de cinema i teatre, Òscar Sánchez (coordinació tècnica).
 
La producció ha anat a càrrec del Departament d'Anglès i Lingüística, la Facultat de Lletres i el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària.

La sessió amb alumnes de secundària, que va clausurar-se amb un col.loqui amb tot l'equip artístic de la funció, forma part d'una de les accions de projecció de la Facultat de Lletres. Va ser una experiència molt gratificant tant per als grups de Batxillerat que van venir com per als alumnes d'Estudis Anglesos i LLETRA, que aquest any ho van completar amb un ric col.loqui post-funció.

 

 IN FLAMES_FINAL SCRIPT

Programa de mà de l'estrena

 

Galeria Fotogràfica

Agenda