IV Jornada Geogràfica de recerca

Informació de l'esdeveniment
Inici:
 | 
Finalització:
 | 

IV JORNADA GEOGRÀFICA DE RECERCA: ELS REPTES DEL CANVI CLIMÀTIC

  • Data: 10 d’abril de 2024

  • Horari: de 11:15 a 13:15

  • Lloc: Sala d’Actes del Campus del Rectorat de la UdL

  • Format: presencial i streaming

La IV Jornada Geogràfica de Recerca, organitzada per l’ Equip ICE UdL Geografia en Xarxa, té per objectiu apropar continguts de geografia a tot l’alumnat d’ESO i de Geografia de 2n de Batxillerat. Cada edició focalitza en continguts relacionats amb els sabers que poden ser objecte d’examen a les PAU de Geografia, i amb els que s’inclouen en la matèria de Ciències Socials d’ESO, preferentment de segon cicle. Aquesta edició abordarem la problemàtica del canvi climàtic i l’impacte que està generant en el nostre entorn.

La IV Jornada se celebra a continuació de la Fase local de la XV Olimpíada de Geografia, adreçada a alumnat de 2n de Batxillerat, que organitza el Departament de Geografia, Història i Història de l’Art de la Universitat de Lleida, de manera que serà un matí en què l’alumnat participant gaudirà d’activitats relacionades amb la Geografia.

La durem a terme el proper dimecres, 10 d’abril de 2024, a les 11:15 h., a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, en format presencial i virtual.

En el format presencial estan convidats a assisir-hi tot l’alumnat que participa a l’Olimpíada de Geografia i als finalistes del IV Premi Georecerca, tan d’ESO com de Batxillerat, ja que, al llarg de la mateixa, es farà el lliurament de premis.

En format virtual, esteu convidats a participar tots els centres que hi estigueu interessats. S’emetrà en streaming, per tant, podreu connectar des de les vostres aules per apropar els continguts de la jornada al vostre alumnat. Us farem arribar l’enllaç a l’emissió en els dies previs a la celebració de la mateixa.

PROGRAMA DE LA JORNADA

11:15 a 11:30. Inauguració de la IV Jornada Geogràfica de Recerca a càrrec d'un/a vicerector/a de la UdL, de Carme Bellet (coordinadora de la unitat de Geografia del Departament de Geografia, Història i Història de l'Art) i de Glòria Garcia (coordinadora de l'Equip ICE Geografia en xarxa de la UdL)

11:30 a 12:30: Xerrada "Els reptes del canvi climàtic", a càrrec de Javier Martín Vide, catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, especialista en climatologia.

12:30 a 12:45: Pausa

12:45 a 13:00: Projecció de dos curtmetratges de caràcter geogràfic.

13:00 a 13:10: Lliurament del IV Premi Georecerca, categories ESO i Batxillerat.

13:10 a 13:15: Lliurament de premis de l’Olimpíada de Geografia.

13:15: Cloenda de la IV Jornada Geogràfica de Recerca

Us enllacem el formulari per poder dur a terme la inscripció: https://forms.gle/YBRrmu8737Sj2onAA

 

Convocatòria del IV Premi Georecerca: Els reptes del canvi climàtic

La convocatòria del premi impulsa l’interès per la recerca en l’àmbit de la Geografia, aspectes que ens enllacen amb els propòsits del nou currículum, tan d’ESO com de Batxillerat.

Alhora, permet al professorat de Ciències socials un apropament a la minirecerca en Geografia amb el reconeixement de bones pràctiques, a través de treballs que potencien la resolució de reptes geogràfics. El treball a partir de situacions d’aprenentatge esdevé una oportunitat.

La convocatòria del premi inclou dues categories, una adreçada a alumnat de 2n de Batxillerat, en format individual, i una altra adreçada al segon cicle de l’ESO, en format grupal. Podeu consultar les bases de les dues modalitats.

Us animem a engrescar el vostre alumnat en la recerca geogràfica.

 

BASES REGULADORES DEL IV PREMI GEORECERCA_BATXILLERAT

BASES REGULADORES DEL IV PREMI GEORECERCA_ESO

 

Format orientatiu del pòster (ha d’incloure els apartats de cada categoria): Model orientatiu poster_Premi Georecerca

 

 

Podeu fer-nos arribar les vostres consultes a: geoxarxaice@gmail.com

 

Us animem a inscriure els vostres alumnes i a participar en la jornada!

El termini per fer la inscripció finalitza el proper 22 de març de 2024.

Programa de la jornada.

 

Agenda