III Jornada de filosofia per a nens i nenes

"Pandèmia i creativitat: una oportunitat"

Captura fragment 3
Informació de l'esdeveniment
Inici:

SEGONA PART

 

L'equip ICE de Filosofia per a nens i nenes us convida a la segona part de l'activitat realitzada el 26 de novembre, tindrem a la Dra. Angélica Sátiro, qui reflexionarà sobre la infància en temps de pandèmia.

Podeu seguir la sessió a: https://eu.bbcollab.com/guest/4f62873b828f4094a78e2bc002f71ec2

 


  

 INTRODUCCIÓ

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL, el grup ICE de filosofia per a nens i nenes us convida a la seva tercera jornada formativa, que té com a finalitat, reflexionar sobre la importància del desenvolupament de la creativitat en els nens i nenes de les nostres escoles, aprofitant el moment de pandèmia que estem vivint. Plantegem les següents qüestions:

La pandèmia pot ser una oportunitat?

Necessitem ser persones creatives?

El confinament va provocar la reflexió?

Ara som els mateixos?

Cap a on anem?

 

PROGRAMA

dijous 26 de novembre:

 

18h. Benvinguda i presentació de la jornada.

18.15h. Conferència a càrrec d’Angélica Sátiro: “Creativitat i pandèmia: El nen confinat”.

Angélica Sátiro és directora de la casa creativa. Presidenta de l’associació crearmundos bcn.

Doctora CUM LAUDE en Pedagogia per la Universitat de Barcelona amb tesis sobre pedagogia de la ciutadania creativa. Investigadora en el camp de la relació ètica/creativitat amb DEA en Filosofia Pràctica per la Universitat de Barcelona.

Magíster en Creativitat Aplicada per la Universitat de Santiago de Compostela. Postgraduada en Temes Filosòfics per la Universitat Federal de Minas Gerais (Brasil) i en Pedagogia Empresarial per la Universitat Estatal de Minas Gerais (Brasil), Especialista en Filosofia per a nens i nenes per l’IAPC (Institut for the Advancement of Philosophy for Children) per Montclair State University (E.E.UU) i Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Estatal de Minas Gerais (Brasil).

 

Educadora des dels anys 80. Ha impartit cursos i conferències en Brasil, Guatemala, El Salvador, Colombia, Argentina, Uruguay, Perú, Costa Rica, Mèxic, EUA, Cabo Verde, Portugal, Bèlgica, Itàlia i Espanya. Cocreadora de la EFCI (Escola centroamericana de facilitadores de la creativitat i la innovació), en L’Antigua, Guatemala, i col·laboradora del GRUPIREF (Grup d’investigació e innovació en l’ensenyament de la filosofia) – Barcelona. Facilitadora de la creativitat i experta internacional en el tema, assessorant  projectes amb ministeris, fundacions, museus i altres entitats iberoamericanes relacionades amb la temàtica.

          

És Directora del Proyecto Noria i col·laboradora constant de diversos centres de formació de professorat d’ Espanya des de l’any 2000, a més del treball fet en diferents països d’Amèrica, Europa i Àfrica. Te  més de 400 publicacions en diferents idiomes: castellà, català, italià i portuguès. 

 

19.45h.experiències compartides: filosofia i confinament.

Equip ice de filosofia per a nens i nenes de la Udl: santi amores, antònia guillaumet, m pau  méndez, manoli pavón, araceli ochoa de eribe, maria de carme oró, marta vázquez.

L’equip ICE de filosofia per a nens i nenes de la UDL va ser creat a l’any 2006. Al llarg d’aquests anys ha participat en diferents trobades internacionals i conferències presentant els seus treballs: Mallorca, Galícia, Madrid, Màlaga, Girona, Lleida, compartint experiències amb altres docents d’arreu del món que desenvolupen filosofia per infants a les seves aules. Ha relitzat diferents jornades de filosofía per a nens i nenes a la UDL.

 

L’equip compartirà el projecte que va realitzar durant el confinament, seguint la proposta de l’Angèlica sàtiro juntamment amb el grup “ciudadania creativa en tiempos de pandemia” format a propòsit d’aquest treball.  ho relacionarà amb els temes filosòfics que es poden treballar a l’escola a l’hora de filosofia, desenvolupant el pensament crític, curós i creatiu.

              

 

Dijous 20 de maig de 2021

Compartirem les activitats i continguts que han estat aprofundits en la primera sessió de la jornada.

 

HORARIS:

Les dues sessions començaran a les 18h i finalitzaran a les 20.30h. Es realitzaran de manera virtual. Totes elles contemplen una part de debat.

 

Seguiment virtual: L'enllaç s'enviarà a les persones inscrites

 

INSCRIPCIÓ

Amb correu XTEC: https://ja.cat/uPh7g

  

CERTIFICACIÓ

  • Certificat d’assistència amb la participació al 80% de les sessions
  • Activitat reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL.

 

Si teniu alguna consulta a fer sobre el contingut i dinàmica de la jornada, escriviu a:

aguilla4@xtec.cat

 

Descarrega't el CARTELL

 

 Video 1. Conferència de la Dra. Angélica Sátiro, "Creativitat i pandèmia: El nen confinat”.

Agenda