III Jornada d'Excel.lència professional. "Deixeu-nos fer, volem ser".

Informació de l'esdeveniment
Inici:
hands-2847508_1920

VALORACIÓ DE LA JORNADA

Aquest any s’han dut a terme les III Jornades de l’Equip ICE de la Família Professional de Serveis Socioculturals i a la comunitat amb el títol: L’Excel·lència professional. “Deixeu-nos fer, volem ser”.

La temàtica de la Jornada es va treballar mitjançant una taula rodona amb el títol, “L’Empremta dels professionals a través de cinc històries de vida”. Aquestes històries van ser les de la Liliana Pipper Vaduva, el Tarik Kourraouch Makouar, l’Enric Agustí Castellò, l’Albert Gens Baqué i l’Andreu Sánchez Costa. Ens van fer un recorregut a través dels diferents professionals pels quals van haver de passar durant el procés de diagnòstic i tractament. Es van poder veure com eren tractats en els serveis socials, sanitaris, educatius, etc. i com els/les professionals que hi intervenien, els hi van deixar empremta en la seva trajectòria vital.

Ens van fer arribar les seves opinions i suggeriments per als futurs professionals. Amb les seves històries de vida es va recollir reflexions al voltant de l’empatia, la motivació dels professionals i equips de treball, la necessitat de crear vincles i adaptar-se al ritme de l’usuari/ària, esdevenir professionals que realitzin les seves intervencions donant més importància a la persona i no a la discapacitat o limitació, buscar un equilibri entre l’assistencialisme i el desànim o motivació -“acompanyar quan toca i amb la intensitat que toca”, evitar la sobreprotecció i fer un ús correcte del llenguatge quan ens dirigim a pacients o parlem de diagnòstics és a dir, fer ús d’un llenguatge inclusiu, etc. 

 

PRESENTACIÓ

El grup de docents que formem part de l’Equip ICE de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de Formació Professional us convida a les III Jornades d'Excel.lència Professional. "Deixeu-nos fer, volem ser". 

Es pretén donar visibilitat a persones amb algun tipus de discapacitat mitjançant històries de vida. 

 

En aquesta jornada donarem pautes per ser un bon professional. Intentarem respondre les següents preguntes: com usuaris/es, ¿què esperem dels professionals?, ¿què s'hauria de tenir en compte?, ¿quina és l'actitud més adequada?...

 

PROGRAMA

09:30 - Benvinguda i presentació de la jornada. 

09:40 - Xerrada, "Novetats a la família professional de Serveis socioculturals i a la comunitat", a càrrec de la Sra. Teresa Molina Chumillas, assessora tècnica docent del Servei d'Ordenació de la Formació Professional,departament d'Educació.

10:30 - Taula rodona, "l'empremta dels professionals a través de les històries de vida", amb la Sra. Liliana Pipper Vaduva, alumna de la Escuela Universitaria de fisioterapia de la ONCE; Sr. Tarik Kourraouch Makouar, alumne de l'Escola del Treball de Lleida; Sr. Enric Agustí Castelló, centre ocupacional Aremi de Lleida; Sr. Albert Gens Baqué, baixista del grup "Terra Ferma" i historiador; i Sr. Andreu Sánchez Costa, vocal de la Junta d'ASPID de Lleida.

11:30 - Pausa (Exposició fotogràfica. Reflex de bones pràctiques professionals).

12:00 - Comunicació de fotografies guanyadores. 

12:15 - "Espectacle participatiu La Rateta". Companyia la Màxima, a càrrec de la Fundació privada Ilersis de Lleida. 

13:30 - Cloenda

INSCRIPCIÓ

 

CARTELL 

 

VEGEU FOTOS DE LA JORNADA

Agenda