Fem Matemàtiques 2020

Fem Matemàtiques 2020
Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Campus Cappont (UdL)
Inici:
 | 

 

Descripció:

Arriba la segona fase del Concurs Fem Matemàtiques, una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l’ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes entre el professorat i vol sensibilitzar la societat catalana sobre la necessitat de millora d’una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d’uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d’Ensenyament. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.
La primera fase es fa als centres, la segona fase es realitza de manera independent en cada una de les 5 associacions que forma part de la FEEMCAT: APMCM, ADEMGI, APaMMs, ABEAM, LleiMat. La tercera fase o fase final s’estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic.

 

Objectius de l'activitat:

  • Potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.
  • Fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip i exigint l’elaboració d’informes detallats.
  • Ajudar als nois i noies a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques presentant-los activitats motivadores i que suposin un repte per a ells i elles.
  • Mostrar als professors i professores activitats lligades a l’entorn i problemes adequats per a treballar estratègies i desenvolupar actituds positives envers d’aquesta disciplina.
  • Participar al Fem Matemàtiques suposa cedir els drets sobre els treballs que es realitzin en les diferents fases de l’activitat.

 

Pots consultar aquí la llista dels classificats a la segona fase Fem Matemàtiques 2020 LLEIMAT.

 

Programa de la jornada:

8:45 - 9:15       Rebuda dels grups i lliurament d'acreditacions
9:15 - 10:45     Prova individual
10:45 - 11:15   Esmorzar
11:15 - 12:45   Prova de camp
12:45 - 14:00   Acte de cloenda i lliurament de premis

 

Cartell de la Jornada

Agenda