Dislèxia i funcions executives

de la teoria a la pràctica

Informació de l'esdeveniment
Inici:
Finalització:

PRESENTACIÓ

És una ponència en format virtual sobre funcions executives i dislèxia: marc teòric i aplicacions a l'aula, que està adreçada als equips docents d'educació primària i secundària de totes les especialitats.

Es pretén: 

- Facilitar eines i estratègies per a l'abordatge de les dificultats en lectoescriptura de l'alumnat de primària i secundària.
- Descriure les funcions executives, el seu desenvolupament i la seva relació amb els trastorns d'aprenentatge.
- Oferir recursos (sistemes alternatius, augmentatius, mesures universals i específiques ...) als docents per tal de millorar la seva pràctica respecte als trastorns de l'aprenentatge.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA

18:00  

PRESENTACIÓ de l'equip ICE de DISLÈXIA de la UdL.


18:10
 

CONFERÈNCIA 1: 

Funcions executives i dominis cognitius associats. Estratègies de millora de la planificació, la inhibició i el control d'impulsos. Tècniques i estratègies.

A càrrec de:

- Natàlia Luján Roig, Llicenciada en Pedagogia i Psicopedagogia. Experta en altes capacitats i dificutats d'aprenentatge.

19:00  

CONFERÈNCIA 2:

Diagnòstic de la dislèxia en l'actualitat. Mesures universals i específiques per a l'abordatge dels trastorns de la lectoescriptura. 

A càrrec de:

- Carmen Martín Gavín, Llicenciada en Pedagogia. Diplomada en logopèdia. Coautora del protocol "Dislèxia: detecció i actuació en l'àmbit educatiu"..

20:00  

 CLOENDA

 

CARTELL

 

 

ORGANITZA: Equip ICE de Dislèxia de la UdL.

INSCRIPCIONS: Inscripció a la Jornada 

Agenda