Equip ICE Geografia en xarxa

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Montse Guerrero Llados" 
Universitat de Lleida, Departament de Geografia i Sociologia
Email: montse.guerrero@udl.cat

Nom: Glòria Garcia Vallecillos
Institut Guindàvols de Lleida
Email: mgarci25@xtec.cat

 

Descripció

L’equip Geografia en xarxa és un grup de treball amb una llarg recorregut amb el nom previ de Seminari de Geografia Local. L’objectiu principal és fer una geografia planera que arribi i desperti  interès entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat i alhora doni eines tecnològiques i recursos teòrics al professorat per facilitar la seva docència

L’objectiu prioritari és fer una geografia planera que arribi i desperti  interès entre l’alumnat d’ESO i Batxillerat i alhora doni eines tecnològiques i recursos teòrics al professorat per facilitar la seva docència.

 D’acord amb el propòsit essencial de col·laboració entre professors del departament de Geografia de la UdL i professors de secundària entorn la matèria de geografia, que s’adreça especialment a la matèria de batxillerat, es proposen els objectius següents:

- Coordinació conjunta de treballs de recerca per introduir a l'alumne a la recerca universitària

- Organització de xerrades per la millora curricular i didàctica del professorat

- Organitzar les Olimpíades de Geografia i realitzar la fase local a la Universitat de Lleida per al conjunt d’alumnes de batxillerat de la província de Lleida

- Celebrar la Nit de la Geografia, en coordinació amb societats geogràfiques d'arreu del món

- Donar suport i facilitar la infraestructura per celebrar el Mapaton Humanitari a la UdL. Aquesta es una iniciativa que agrupa voluntaris per elaborar cartografia d'urgència d'indrets en conflicte que no disposen de cartografia. Aquesta activitat es realitza amb la col·laboració de Metges Sense Frontera.

- Xerrades sobre temes geogràfics per part d’especialistes en Geografia

 

Activitats

 

 

CURS 2019-20

Novembre 2020

Fonts i recursos didàctics pràctics en xarxa per a docents de Geografia

Aquest curs introductori pretén donar una visió general sobre les fonts i els recursos d’informació geogràfica al docents d’ESO i Batxillerat en l’àmbit social. L’objectiu es mostrar eines que facilitin als docents l’ensenyament de la Geografia als seus alumnes de forma amena i visual aprofitant els recursos existents facilitats pels principals organismes oficials.

Març 2020

Olimpíada de Geografia

És un concurs organitzat pel Col·legi de Geògrafs i el Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, que té com a objectiu promoure l'interès pels estudis de Geografia entre l'alumnat de Lleida i premiar els estudiants de segon de batxillerat que demostrin un millor coneixement dels continguts de la matèria de Geografia.

    3 octubre 2019 Primera trobada de l'equip ICE Hora: 17:00h.
Sala de Juntes del tercer pis, edifici del Rectorat
Universitat de Lleida.

7 d’octubre de 2019

 Conferència: "La ordenación de las áreas de montaña: nuevos retos para viejos paisajes".

A càrrec de Juan Carlos García Codron (professor de Geografia de la Universitat de Cantabria).              Hora: 17:00h.
Sala de Juntes de la segona planta, edifici del Rectorat
Universitat de Lleida.

 

 

 

   Darrera modificació: