Equip ICE de Filosofia/Comunitat de Recerca de Ponent

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Antònia Guillaumet
Docent de l'escola La Rosella, de Rosselló.
Email: aguilla4@xtec.cat

Descripció

El projecte de filosofia per a nens i nenes ajuda als infants a pensar per ells mateixos i esdevenir ciutadans del món. Desenvolupa el pensament crític, creatiu i curós. Fer-ho d’una manera sistemàtica mitjançant el diàleg, fent bones preguntes per desenvolupar les habilitats de pensament és fonamental.

Com a equip tenim diferents funcions. Dissenyem propostes i les apliquem a les nostres aules valorant posteriorment la seva potència com a recurs per fer filosofia amb els nenes i nenes. Compartim amb docents la nostra experiència mitjançant jornades i formacions. Ens actualitzem fent recerca de diferents materials i publicacions. Compartim amb altres grups les nostres inquietuds al voltant de la filosofia per a nens i nenes.

“Si volem persones adultes que pensin per si mateixes hem d’educar els infants
perquè pensin per si mateixos”

Matthew Lipman

 

Activitats

ACTIVITATS REALITZADES

2019
16 de març Jornada de filosofia per a nens i nenes Jornada per mostrar i reflexionar sobre la introducció de la filosofia a les aules.

2018
Abril Participació al XXVIII Encuentro Iberoamericano de la Filosofia para niñ@s Preparem una sèrie d'activitats que es basen en el llibre de Helen Ward i Wayne Anderson, "Hi havia una vegada un bosc...". Tracta sobre una utopia i nosaltres volem saber que és el que en pensen els més petits i que és el que anhelen a la vida. 
12 d'abril Estem a temps Estem a temps/Estamos a tiempo és la proposta que l’Equip ICE de Filosofia/Comunitat de Recerca de Ponent presentarem el proper mes d’abril a Girona en el marc del XXVIII Encuentro iberoamericano de Filosofia para Niñxs. Es tracta d’una mateixa experiència compartida entre infants d’Ed. Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat que vol repensar la nostra actitud envers el món. Des d’una mirada crítica, creativa i curosa imaginem utopies, imaginem com seria un món millor i com podem aconseguir-ho.
2017
12 de juny Cafè filosòfic amb l'Angélica Sátiro El dilluns, 12 de juny, va tenir lloc a la cafeteria La Impremta un Cafè filosòfic, un moment de trobada, en un lloc agradable, per dialogar, reflexionar i compartir noves metodologies d'aprenentatge.
 
   Darrera modificació: