Equip ICE de Filosofia/Comunitat de Recerca de Ponent

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Araceli Ochoa de Eribe Mtz. De Lafuente
Directora Escola Sol Ixent. Corbins. Especialitat en Ciències Socials i Ed. Infantil - Màster en Filosofia 3/18.
Email: mochoade@xtec.cat

Descripció

“L’objectiu del nostre equip és transmetre la filosofia als nens, ensenyar a entendre millor, d’una manera crítica, curosa i creativa. Volem promoure la reflexió. Entre nosaltres compartim les experiències de l’aula, ja que tots els membres som professors d’escola. Així doncs, projectem propostes comunes i al traspassar-les a l'aula, en fem un anàlisi per veure com influeixen als alumnes i quin profit en treuen de la filosofia. A la vegada, podem veure com una proposta serveix per a un curs i d’altres que no”. 

Activitats

  • Participació al XXVIII Encuentro Iberoamericano de la Filosofia para niñ@s l'abril del 2018 a Girona: Preparem una sèrie d'activitats que es vasen sobre el llibre de Helen Ward i Wayne Anderson, “Hi havia una vegada un bosc...” . Tracta sobre una utopia i nosaltres volem saber que és el que en pensen els més petits i que és el que anhelen a la vida. 
 
El proper mes d’abril presentaran a Girona en el marc del “XXVIII Encuentro iberoamericano de Filosofia para Niñxs. Es tracta d’una mateixa experiència compartida entre infants d’Ed. Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat que vol repensar la nostra actitud envers el món. Des d’una mirada crítica, creativa i curosa imaginem utopies, imaginem com seria un món millor i com podem aconseguir-ho.

 

Històric:

Cafè filosòfic amb l'Angélica Sátiro

   Darrera modificació: