Equip ICE de Clàssiques

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Pilar Ribes Santamaria 
Professora INS la Segarra, Cervera - Llicenciada en filologia clàssica per la UAB. 
Correu electrònic: pribes2@xtec.cat

Descripció

El nostre projecte per aquest curs 2017-2018 consistirà en  desenvolupar una trobada d’alumnes de 4t. ESO de llatí  a Iesso, oberta a tots els centres de Lleida . Partint d’una experiència anterior, en què s’han fet trobades de dos o tres centres a la Iesso romana amb alumnes de 4t. ESO, el nostre projecte vol ser més ambiciós i fer una trobada  on ens puguem trobar la majoria de centres de Lleida

El professorat de llatí, grec i cultura clàssica que treballa en els centres d'ensenyament secundari té la necessitat de compartir la didàctica d'aquests coneixements, atès que sovint desenvolupen la seva tasca educativa de manera aïllada o compartimentada.

La incorporació de les metodologies transversals, per tal que els aprenentatges esdevinguin significatius per als nois i noies, ens demana d’un treball contextualitzat amb altres àrees de l'àmbit social i lingüístic, però aquest plantejament, a la pràctica, no és fàcil. Per aquets motiu, hem cregut convenient constituir un equip ICE que permeti compartir i crear recursos que facilitin el coneixement del món clàssic a partir de la realitat física (jaciments arqueològics, interpretació del paisatge i de la història sobre el terreny...), de l'origen i evolució de la llengua (relació toponímica, etimològica i cultural...) i dels elements de connexió entre el món actual i l'antic (costums, cultura...).

En aquesta direcció i voluntat preveiem desplegar la nostra dedicació en els objectius que es proposa aquest equip.

El projecte per a aquest curs 2017-2018 consistirà en  desenvolupar una trobada d’alumnes de 4t. ESO de llatí  a Iesso, oberta a tots els centres de Lleida . Partint d’una experiència anterior, en què s’han fet trobades de dos o tres centres a la Iesso romana amb alumnes de 4t. ESO, el nostre projecte vol ser més ambiciós i fer una trobada  on ens puguem trobar la majoria de centres de Lleida

Activitats

Seguiu el seu BLOG per a més informació clicant aquí.

ACTIVITATS REALITZADES

2019
18 de març V Congressus discipulorum linguae latinae L'Equip ICE de Clàssiques organitza aquesta trobada d'alumnes de llatí de 4t de Secundària. L'Equip ha elaborat un blog per tal de poder-ne fer un seguiment i on podreu anar trobant informació de la trobada.

 

1r trimestre

1a. trobada

(setembre)

Punts a desenvolupar:

Presentació dels membres i formulació dels aspectes d’organització de l’equip.

Desenvolupar la proposta d’una trobada d’alumnes de Llatí de 4t d’ESO

2a. trobada

(octubre)

Punts a desenvolupar:

Sessió de formació per part de l’arqueòleg del museu de Iesso i visita de les restes

3a. trobada

(novembre)

Punts a desenvolupar:

Preparació de la trobada

2n trimestre

4a. trobada

(gener)

Punts a desenvolupar:

Preparació de la trobada

5a. trobada

(febrer)

Punts a desenvolupar:

Preparació de la trobada

3r trimestre

6a. trobada

(abril)

Punts a desenvolupar:

Trobada d’alumnes de Llatí de 4t d’ESO de les terres de Lleida a IESSO

7a. trobada

(maig)

Punts a desenvolupar:

 Avaluació de la trobada i  propostes per al curs vinent.

   Darrera modificació: