Sol·licita una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència!

Una científica o científic farà una xerrada al teu centre educatiu.

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Al teu centre educatiu
Inici:
Finalització:

 

INTRODUCCIÓ:

En l'actualitat, les dones i nenes troben barreres de molts tipus, de vegades molt subtils, que dificulten la seva presència a la ciència. L'any 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 11 de febrer com a Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, convidant a organitzar activitats d'educació i sensibilització pública amb la finalitat d'ajudar a aconseguir una major participació i progrés de les dones i les nenes a la ciència.

L'any 2016, un grup de persones de l'àmbit científic, de forma voluntària i sense ànim de lucre, van llançar la Iniciativa “11 de febrero” tot omplint les agendes d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. D’aquesta manera ajuden a fer visible el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i la tecnologia i que promoguin pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic-tecnològic.

Les activitats es realitzen de l'1 al 15 de febrer de cada any. Ja porten 4 edicions i cada any s'apunta més gent a celebrar el dia 11 de febrer. En aquest cas, la iniciativa convida als centres educatius a sol·licitar una xerrada amb una científica o científic. Pots veure més informació a la seva pàgina web: https://11defebrero.org/

 

A QUI S'ADREÇA?

Animem a participar-hi a totes les persones que representin a un centre educatiu per tal de promoure el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. L'alumnat podrà aprendre de la mà d'una científica o científic. 

 

RESUM D'AGENDA:

De l'1 d'octubre a l'11 de novembre de 2020: Els centres educatius podran sol·licitar xerrades.

De l'11 de novembre a l'11 de desembre de 2020: Des de la iniciativa "11 de febrero" faran la crida a les persones voluntàries per donar xerrades als centres que ho hagin sol·licitat. Aquestes voluntàries i voluntaris, es posaran en contacte amb els centres a partir de l'11 de novembre.

De l'1 al 15 de febrer de 2021: Celebració de les activitats i xerrades que formen part de la iniciativa.

 

INSCRIPCIÓ:

A través del formulari: Sol·licitar xerrada

 

Descarrega't el CARTELL