Repensar els espais del pati amb mirada coeducativa

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala de Juntes de la FEPTS
Inici:

El pati és un espai privilegiat. Si bé són moltes les hores que els infants passen al pati, també són moltes les experiències i aprenentatges que allà hi tenen lloc. El pati és un espai de relació entre gèneres, generacions i cultures. El disseny del pati, com a espai, condiciona la convivència. La pista central i el futbol limita la resta d'activitats i sovint genera conflictes i hi manquen altres elements que facilitin fer altres activitats.

Tal i com apunten Marina Subirats i Amparo Tomé "en el patio de juegos exite desigualdad sexual porque ni los recursos ni el espacio se distribuyen equitativamente entre niños y niñas, pero también porque los tipos de juegos que desarrollan unos y otras tienen una clara marca de géneros" (Subirats&Tomé, 2007)

És per això que cada vegada hi ha més escoles i famílies que volen fer un canvi reclamant aquest espai com un veritable espai de convivència i d'educació en valors. Les mirades que guien i impulsen el procés de transformació del pati, són la de la coeducació, la interculturalitat i la sostenibilitat. Tres mirades que tenen per objectiu la transformació social vers una societat cada vegada més justa, igualitària i sostenible.

Des de l'ICE i el Centre Dolors Piera us volem donar un cop de mà en el procés de transformació dels vostres patis. Per això hem convidat a l'Amparo Tomé ( Professora i investigadora de Sociologia de l'Educació) i a les expertes de la cooperativa Coeducacció. La tarda del darrer dimecres 13 de març ens vam trobar a les 18:00 a la Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social per compartir idees i mirades.

A sota teniu l'enllaç a la inscripció, les places són limitades. Vindreu?

 

Dades d'agenda:

Dia: 13 de març de 2019

Lloc: Sala de Juntes de la FEPTS

Hora: 18 h

 

Presentació d'Amparo Tomé en la jornada

Presentació sobre el procés de construcció d'un pati coeducatiu: Cooperativa Coeducaccions i cooperativa d'urbanistes feministes Col·lectiu Punt 6

 

Vídeo 1: presentació de la jornada i xerrada

 

 

 Vídeo 2: resum del projecte

ARTICLES:

 

Guia coeducativa per una educació en igualtat de gènere i no discriminació Centre Dolors Piera

Activitats en igualtat de gènere per a l’alumnat de secundària del Centre Dolors Piera

 

ÀLBUM DE FOTOGRAFIES