IX Jornades d'Història el Monestir de les Avellanes

Història de l'Església i la religiositat

avellanes
Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Monestir de les Avellanes
Adreça:

Ós de Balaguer

Inici:
Finalització:

Entre el cel i la terra: Vida, mort i rituals als monestirs medievals

Ja estan obertes les inscripcions per apuntar-vos a les IX Jornades d'Història, organitzades pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "ESPAI, PODER i CULTURA", per l'Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes, el Col·legi Maristes i la Universitat de Lleida. Aquest any el la jornada porta per títol “Entre el cel i la terra: vida, mort i rituals als monestirs medievals”.

Aquestes Jornades pretenen oferir una amplia mirada a diferents maneres de crear i mantenir una memòria monàstica medieval, basada en un passat real o imaginat, des de la pròpia edat mitjana fins als nostres dies. Al llarg dels segles, generacions d’historiadors, antiquaris, arqueòlegs i artistes han anat creant i recreant la memòria dels monestirs medievals a través de la seva documentació i les seves cròniques, la seva litúrgia, i el seu patrimoni artístic i arquitectònic. Mirarem, mitjançant diverses ponències impartides per conferenciants internacionals.

Les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes estan adreçades a tothom que hi estigui interessatCom a espai de difusió de la recerca i del coneixement, són d’especial interès per a: Investigadors, estudiants, professors d’ensenyament secundari, especialistes en ciències religioses, gestors culturals i del patrimoni, guies turístics, gestors de la informació, estudiants d’aules d’extensió universitàries, erudits i estudiosos d’història local, etc.. Totes aquells qui tingueu interès en conèixer la historia dels monestirs i de l’Església i la religiositat.

 

Cartell any 2018