DISLÈXIA: UNA VISIÓ INCLUSIVA

L’Equip ICE – Dislèxia organitza la primera Trobada Pedagògica DISLEXIA:UNS VISIÓ INCLUSIVA amb l’objectiu principal d’oferir models i recursos educatius a tots les professionals de l’educació que atenen infants dislèxics. La formació no només està pensada per a docents, també va dirigida a les famílies d’aquests infants que necessiten eines per poder fer un bon acompanyament als seus fills i filles.

Abrazar la diversidad: Un responsabilidad educativa

Abrazar la diversidad: Un responsabilidad educativa és una proposta formativa sobre diversitat sexual, familiar i d’identitat de gènere en contextos educatius. Es tracta d’una jornada de 12 hores, el dies 9 i 10 de novembre y va dirigida a equips directius, professorat, orientadors, serveis educatius i docents de totes les etapes educatives.

II Congrés Internacional de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana

El 4, 5 i 6 d'octubre es va celebrar a la UdL el II Congrés Internacional de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana. En el marc d’aquest congrés, es va considerar que alumnes del Batxillerat interessats a conèixer la dedicació professional cap a la filologia catalana realitzessin una sessió de treball amb diferents activitats.

Cursos de formació professional estiu 2018

Aquest estiu hem organitzat 11 formacions específiques per a professorat de cicles formatiu.

Estades tipus A realitzades durant l'estiu 2018

Aquest estiu 14 professors del territori de Lleida han realitzat estades tipus A a diferents institucions i empreses de la demarcació

Jornada Comunitats d'aprenentatge

Jornada de formació inicial dirigida a tots els claustres dels centres educatius que són Comunitat d'Aprenentatge a Lleida

II Jornada d'emprenedoria

El passat 6 de setembre vam realitzar la II Jornada d'aprenentatge basada en projectes i emprenedoria. Del treball per projectes a la gestió del talent*,

Visita de TV3 al Campus Jove Itinera

Vols aprendre i endinsar-te en els temes de més actualitat en la societat i que afecten i/o afectaran al col·lectiu més jove? Vols aprendre xinès, robòtica o disseccionar? El Campus Jove Itinera ha donat l’oportunitat a 200 alumnes per complir els seus somnis a través de 13 diferents tallers. Dóna-li un cop d’ull i informa’t del que han fet aquest any.

El Campus Jove inicia les seves activitats

El Campus Jove Itinera ha iniciat aquest dilluns 25 de juny les seves activitats formatives, dirigides a estudiants de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior

Taller Itinera, "Introducció als mètodes de recerca"

Aquest taller prepara alumnes de batxillerat participants del "Projecte Itinera" per enfrontar el seu primer treball de recerca. L'objectiu d'aquest taller és proporcionar eines d'accés a la informació i posar a disposició de l'alumne tots els recursos que la Universitat de Lleida pot oferir als estudiants.

Estades tipus A

Recurs formatiu que té el professorat de Formació Professional per acostar-se a la realitat dels processos productius, les tecnologies actuals i la prestació de serveis en empreses i institucions.

Partner FP

Curs on diferents professors de la UdL assessoraran diferents matèries de Cicles Formatius de Grau Superior. La Dra. Teresa Capell (amb el suport d'Agrotecnio) col·laborarà amb l’INS Torrevicens de Lleida en un projecte d’analitzar l’ADN i la Dra. Paquita Sanvicens assessorarà en la matèria de projectes a l'INS Ronda de Lleida. També comptarem amb el Sr. José Alonso, professor de la Facultat de Dret, Economia i Turisme i de la Càtedra d'Emprenedoria liderarà un projecte d'emprenedoria a l'INS Mollerussa.

Xerrada amb Carme Alemany

L'objectiu de la xerrada era establir un diàleg entre els assistents a partir d'una lectura prèvia de Jorge Wagensberg, anomenada" El gozo intelectual" i "El plaer d'aprendre, el valor de l'escola" de la mateixa Carme Alemany. 

Els petits universitaris a la UdL

Una setantena d'infants de les escoles Santa Maria de Gardeny, Balafia i Torre Queralt, van participar dimecres 16 de maig a la tercera edició, de Petits universitaris.

15a edició del Mercat de tecnologia

El passat dijous 10 de maig el campus de Cappont de la Universitat de Lleida va viure el 15è Mercat de Tecnologia (MdT) coorganitzat i finançat per l’Institut de Ciències de l’Educació i l’Escola Politècnica Superior, de la UdL.

I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per a Batxillerat

El passat divendres 27 d'abril es va celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida, la I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes per a Secundària amb la conferència inaugural de l'escriptor Màrius Serra.

Els nens de l'ESC Joan Maragall produeixen un audiovisual literari entorn del conte de Sant Jordi.

L'alumnat de l'ESC Joan Maragall de la Bordeta de Lleida enregistren un DVD literari a les instal·lacions de Magical Media, en el marc del Projecte Magnet. Hi col·laboren, un grup d'alumnes de la Facultat de Lletres i de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.

V Jornada CTM-STEM

El dijous 19 d'abril es va realitzar la V Jornada CTM-STEM. La Jornada va tenir lloc al Campus ETSEA de la UdL, a La Mitjana i a l'INS Torre Vicens. Alumnes de diversos centres de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat van realitzar activitats científiques, entre les quals destaca l'enlairament d'un Globus Sonda amb l’assessorament de l'astrofísic Kike Herrero.

“Para pensar un rato... o más”

La Dra. Paquita Sanvicens presenta el seu llibre a la Universitat de Lleida. L'obra descriu i reflexiona sobre els riscos de l'ús de les tecnologies de la informació de forma inadequada per part de l'alumnat. També dóna pautes als docents per tal de treballar les tecnologies adequadament dins i fora de l'aula.

Estudi de l'obra "La casa de Bernarda Alba"

El passat 20 de març, va tenir lloc la segona conferència del present any sobre lectures obligatòries de selectivitat, organitzada per l'Equip ICE de Llengua i literatura castellanes de la Universitat de Lleida, i destinada als estudiants de Batxillerat.

Obra de teatre "Not a play about you (or is it..?)"

El passat dimecres els alumnes del Departament d'Anglès de la UdL van interpretar una obra teatral autobiogràfica, un viatge per la vida dels actors i els seus records.

Curs de ciència i tecnològia

Un grup de professors i alumnes s’han embarcat en el repte d’enviar una sonda a l’estratosfera. Després de l’enlairament descobrirem els resultats de l’experiment i espectaculars imatges de la frontera de l’espai.