Presentació "Volver antes que ir"

L’Equip ICE de Llengua i literatura castellanes (secundària-universitat) va organitzar el dimecres 22 de novembre la presentació del llibre Volver antes que ir de l’escriptora d’origen argentí, Flavia Company. El llibre és el primer volum d’una trilogia, una fórmula força popular en la novel·la, però poc habitual en els llibres de poesia.

22ª Setmana de la Ciència: Tallers per a docents Trastuss

Un projecte sostenible de Katakrak que ofereix als professors una experiència mitjançant recursos reciclats per a compartir espais de creació. Es va encomanar la passió per crear jocs i artefactes nous a partir de materials i objectes en desús. Trastuss permet ampliar coneixements relacionats amb l'actitud creativa, el treball en equip o l'apoderament individual, aprofundint en el reconeixement i l’augment d'habilitats personals.

Experiències i eines didàctiques de programació i robòtica a l'ensenyament secundari

Boris Llona va fer una conferència juntament amb el seu company Josep Perna des de Glasgow. Es va parlar sobre la formació al voltant de la robòtica amb arduino i informàtica en l’ensenyament, de programació, d’aplicacions, coneixements, societat, raonament lògic, pensament computacional i altres.

22ª Setmana de la Ciència: Tallers amb Solaç

El 27 de novembre es va fer un taller sobre la construcció d’un vaixell a partir de material reciclat. Relacionant tema turisme (transport) i sostenibilitat. Es tracta d'una base de porex que es pot trobar en qualsevol embalatge i les peces per construir els detalls del vaixell estan compostes per taps de plàstic, taps de suro, tubs... enganxades amb cola blanca.

22ª Setmana de la Ciència: Tallers amb Trastuss

Un projecte sostenible de Katakrak que ofereix una experiència mitjançant recursos reciclats per a compartir espais de creació. Es va encomanar la passió per crear jocs i artefactes nous a partir de materials i objectes en desús. Trastuss permet ampliar coneixements relacionats amb l'actitud creativa, el treball en equip o l'apoderament individual, aprofundint en el reconeixement i l’augment d'habilitats personals.

22ª Setmana de la Ciència: activitat "Una oportunitat sostenible"

Juan Francisco de la Fuente i Mercè Linares (iCompetia), van fer una xerrada sobre com obrir un espai de reflexió sobre els riscos i oportunitats que generen aquests escenaris a nivell d'ocupabilitat en l'àmbit del lleure i el turisme. Així doncs, veure com promoure nous models de negoci que proporcionin experiències úniques, memorables i sostenibles que aportin valor a tots els grups d'interès.

Jornada Eduhack

La iniciativa del programa mSchools es va celebrar al Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida. Es va aconseguir connectar, inspirar i oferir les eines als directors i docents per a dissenyar nous models d’ensenyament i aprenentatge incorporant la tecnologia digital. Tot un èxit!

Commemoració del dia Internacional dels Drets de la Infància

El dia 20 de novembre es va fer una trobada amb els alumnes de primària a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social. El Grau d’Educació Primària van fer classes a alumnes de 5è, 4rt i 2n de les Escoles Frederic Godàs, Maristes Montserrat i del Col·legi el Carme. Finalment, els infants van fer un avió de paper amb el que havien après durant la jornada.

22ª Setmana de la Ciència: Headmouse, el Virtualkeyboard i l’Assistent Personal Robòtic (APR) per millorar l’autonomia individual

El 16 de novembre, Eduard Clotet i Dani Martínez del Departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial (INSPIRES) van fer una demostració de com funciona el Headmouse, el Virtualkeyboard i l’APR que van crear. El seu Headmouse es pot descarregar gratuitament online, s'ha aconseguit més de 500.000 descarregues en tot el món.

22ª Setmana de la Ciència: Xerrada sobre el turisme sostenible

Mateo Aventín, estudiant d'Educació Social i Dret a la UdL, va emprendre un projecte sostenible amb altres estudiants de la casa a Tailàndia. Una experiència molt enriquidora i motivadora per alumnes curiosos i amb ganes d'ajudar als altres.

22ª Setmana de la Ciència: Sostenibilitat energètica en edificis

El dia 13 de novembre es va fer un taller sobre els conceptes de la sostenibilitat, el canvi climàtic i el funcionament del sector de la construcció sostenible a l'Edifici Grea, adreçada als alumnes de Batxillerat. També es van fer experiments mitjançant la càmera termogràfica per veure quins eren els materials que afavorien a la conservació energètica.

Jornada Gestions Creatives

El passat divendres 6 d'octubre l'ICE va col·laborar en l'organització d'una proposta formativa atractiva, dinàmica i innovadora. I això va ser possible gràcies a la gent que hi darrera del Grau en Gestions Creatives de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social a la Universitat de Lleida.

Apunta't a l’EDUHACK – Mobile World Capital Barcelona

Procés de cocreació a gran escala que connecta, inspira i capacita els docents per identificar i dissenyar experiències innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar amb l’ús de la tecnologia digital.   

Jornada: Xarxa transformadora de l'educació a les Terres de Ponent.

El passat 21 d’octubre es va celebrar a l’Institut Joan Oró de Lleida la Jornada “Xarxa transformadora de l’educació a les terres de ponent”, organitzada per l’equip ICE de la UdL d’Innovació Educativa.

1r Congrés Valors en una societat canviant: Educar en xarxa

Aglutina les temàtiques tractades en aquests anys. Pretén ser un espai d’interacció, de trobada i diàleg reflexiu i científic entre els professionals que treballen en educació. L’intercanvi de coneixements des de mirades i llocs i experiències diverses és una oportunitat per l’enriquiment mutu.

Jornada Comunitats d'aprenentatge

A l'inici del curs escolar l'equip ICE de Comunitats d'Aprenentatge organitza una jornada de formació inicial dirigida a tots els claustres dels centres educatius que són Comunitat d'Aprenentatge a Lleida. En aquesta ocasió van convidar a la Raquel García i al Miguel Àngel Charneco, directora i cap d'estudis de l'Escola Joaquim Ruyra de l'Hospitalet de Llobregat.

Jornada Emprenedoria i Innovació del treball per projectes a la gestió del talent

L’Equip ICE “Implementació de l’Emprenedoria a l’FP” de la UdL van organitzar la Jornada d'Emprenedoria i Innovació. El Dr. Eli Eisenberg de la Universitat del Tel-Aviv i Director General d’ORT Technology and Science Education Network Israel va dur a terme la ponència Emprenedoria i innovació, habilitats per a la supervivència dels graduats en FP al segle XXI.

VIII Jornades d'Història: "La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles"

El dia 10 i 11 de juliol de 2017 es van organitzar les VIII Jornades d'Història sobre "La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles" al Monestir de les Avellanes. Per veure'n més accediu a la notícia.

Èxit de participació en la I Jornada Mindfulness i educació

El dimecres 28 de juny es va celebrar la I Jornada Mindfulness i educació. Més de 200 mestres i professors van assistir a les diferents xerrades i pràctiques que van tenir lloc durant tot el dia.

Cicle de propostes formatives Grau d'Educació Primària – Dual

Com cada final de trimestre, el grau d'Educació Primària - Dual organitza un cicle de propostes formatives per avaluar i conversar sobre com ha anat el curs, a partir del diàleg i de l'organització de tallers.

Jornada de formació TdR

El taller ha començat a les 9 hores del matí, amb una petita introducció dels continguts tractats. Seguidament, ha començat el taller d’accés i ús d'informació des de la UdL a càrrec de Sandra Castro, de la biblioteca de Cappont. El taller ha continuat després d'un breu descans.

Cafè filosòfic amb l'Angélica Sátiro

El dilluns, 12 de juny, va tenir lloc a la cafeteria La Impremta un Cafè filosòfic, un moment de trobada, en un lloc agradable, per dialogar, reflexionar i compartir noves metodologies d'aprenentatge

III Jornada Comunitat i Família

El dissabte 3 de juny de 2017 va tenir lloc la III Jornada Comunitat i Família, que porta per títol "Una mirada als infants i les famílies des del calidoscopi de la xarxa. La neurociència com a punt de trobada".

Representació de l'obra de teatre "Mindscapes"

El dijous 1 de juny, al plató de televisió de l'edifici del Rectorat, va tenir lloc la representació de l'obra de teatre "Mindscapes", escrita i dirigida per la Núria Casado, amb la col·laboració dels seus alumnes que cursen l'assignatura del Grau en Estudis Anglesos.