CAMPUS JOVE ITINERA 2021

Vine al Campus, jove! Descobreix la teva vocació!

  • 1ª setmana: Del 28 de juny al 2 de juliol.
  • 2ª setmana: Del 5 al 9 de juliol.

CARTELL DEL CAMPUS                                              INFORMA'T

Presentació del Projecte Almia Educativa - 15 de maig

Jornada organitzada per l'equip ICE ALMIA educativa al poble d'Almatret. Al llarg del matí es presentarà el programa educatiu i es faran diversos tallers. També hi haurà una connexió amb el projecte de Gorona del Viento, a la illa de El Hierro

ÚLTIMES INSCRIPCIONS!

Tallers de Meteorologia del Mercat de tecnologia

El passat 20, 27 i 29 d'abril, el professor Albert Borràs va realitzar diferents tallers sobre meteorologia i contaminació a l'INS Guindavols, l'INS Oró i l'INS Torrevicens. Van ser molt interessants i els alumnes hi van participar activament.

Taller "Recursos d'Informació Itinera"

Des de la Biblioteca-UdL, es van explicar molts recursos i eines: com es pot fer l'accés a la bona informació, com es pot cercar, localitzar i documentar. També es va ensenyar com es poden utilitzar les biblioguies, que són uns tutorials molt valuosos.

Desafíos en la creación de un libro de texto de lengua para bachillerato.

Maria Bañeras i Sandra España van explicar quins han sigut els reptes als quals s'han hagut d'enfrontar per a l'elaboració d'uns materials didàctics plenament adaptats a el segle XXI i als entorns digitals.

Emprenedoria de pel·lícula

El passat 28 d’abril es va realitzar la Jornada final de l’activitat Emprenedoria de pel·lícula, organitzada per l’Equip ICE Implementació de l’emprenedoria a l’FP.

La jornada, presentada i moderada per l'actor, cantant i còmic Ferran Aixalà, va ser la cloenda de les diferents activitats fetes al llarg del curs, amb la presentació dels treballs elaborats per l’alumnat de l’INS Caparrella (Lleida) i la taula rodona amb joves emprenedors/es d’Incorpora La Caixa.

III Jornada de filosofia per a nens i nenes (2ª PART)

L'equip ICE de Filosofia per a nens i nenes us convida a la segona part de l'activitat realitzada el 26 de novembre, tindrem a la Dra. Angélica Sátiro, qui reflexionarà sobre la infància en temps de pandèmia.

Relleu STEAM 6

Continuem amb el relleu 6 STEAM, que es realitzarà del 26 d'abril al 7 de maig.

  • Títol. "Ajudem l'Aquaman!"
  • Autors: Javi Badia i Montse Bosch, de FEDAC Lleida. 
També podeu consultar el producte final del relleu STEAM 3.

VI Setmana de les Lletres Hispàniques

La VI Setmana de les Lletres Hispàniques es durà a terme els dies 20, 21 i 22 d'abril de 2021, comprèn un cicle de conferències virtuals oberta a tothom.

I JORNADA GEOGRÀFICA DE RECERCA

COVID-19: El rol de la geografia en temps de crisi. Una aproximació a la situació actual a partir dels ulls dels nostres joves en motiu del dia internacional de la Mare Terra.

Cosas que pasan cuando conversamos

Què passa quan en una conversa sorgeixen malentesos? Què implica que dues persones parlin simultàniament o s'interrompin amb freqüència? De quina manera podem expressar-nos assertivament o defensar-nos de les agressions verbals?

Interioritat compartida

Programa de formació concebut com un espai de trobada flexible, dinàmic, participatiu, orientat a la pràctica compartida i l’assessorament als professionals de l’educació formal i no formal, interessats en treballar l’atenció plena, l’autocura i la cura dels altres. Dissabte 24 d'abril a les 10h última sessió.

Les rutes literàries en l'àmbit digital: un estímul a la lectura

Com s'organitza un itinerari literari? Quins recursos hi ha per aproximar la lectura als seus paisatges? Com es connecten presencialment les obres i els escriptors/es?

Els clubs de lectura, una estratègia que incrementa el gust per la lectura a secundària

Com funcionen els clubs de lectura amb adolescents? És possible desenvolupar-los simultàniament amb els estudis? Quines estratègies afavoreixen la lectura en el club? L'equipICE de Llengua i Literatura catalanes presenten un recurs molt interessant.

Disseny i construcció d'un rellotge de sol analemàtic al pati del teu centre

Es treballaran els següents objectius: entendre el moviment aparent del Sol sobre l'horitzó en diferents latituds, utilitzar mètodes matemàtics i geomètrics per a construir el rellotge i saber utilitzar l'equació del temps per a poder conèixer l'hora civil a partir de l'hora solar.

Relleus STEAM 5

Continuem amb la cursa de relleus. Som-hi amb el relleu número 5, del 15 al 26 de març.
  • Títol. "Cel·les Solars Sensibilitzades per Colorants, un camí cap a l'energia neta i assequible del futur?
  • Autors: Laia Roset, del Camp d'Aprenentatge de la Vall de Boí.

XV Jornades de didàctica de les llengües clàssiques: "(Re)Descobrim la Ilerda amagada"

Les jornades, volen ser un espai on compartir recursos, nous enfocaments, eines didàctiques i projectes d'aula. Estaran compostes per una part virtual, on hi trobareu diferents presentacions i aules temàtiques, i una part presencial, que consistirà en una visita a la Ilerda romana.

XVIII Jornada LleiMat: Camins matemàtics.

Com cada curs, l'Equip ICE Lleimat de matemàtiques organitza una jornada adreçada a tot el professorat interessat en l'ensenyament i aplicació de les matemàtiques, tant en els nivells obligatoris com postobligatoris.

Premis a Treballs de Recerca de la UdL 2021

18a edició dels premis a treballs de recerca per a l’estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior.

Beneficios de tratar la ambigüedad sintáctica en clase de lengua

Sesión virtual de los talleres de actualización en didáctica de la lengua y literatura castellanas, a cargo de la Dra Mamen Hornos, profesora de lingüística en la Universidad de Zaragoza, miembro fundador de amarillo y miembro del grupo de investigación de referencia de la DGA Psylex.

Com atrapar l'alumnat en la Lectura en Veu Alta.

Taller d'eines i recursos al voltant de les tècniques vocals i interpretatives de la LVA. A càrrec de la Dra Mercè Ballespí, professora de Llengua i Literatura a l'INS Gili Gaya de Lleida.

III Campus Jove Itinera

Un any més preparem el Campus Jove Itinera, en el marc de la seva política de captació de talent, accions adreçades als futurs estudiants, alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius, dins el Programa Camí a la UdL.

Mercat de la Tecnologia

Els dies 13 i 14 de maig farem una nova edició del Mercat de Tecnologia, serà la XVIII edició, comptarem amb les explicacions dels projectes tecnològics dels alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius; també tindrem la conferència del Tomàs Molina i el Marc Boada.

Emprenedoria de pel·lícula

Emprenedoria de pel·lícula pretén fer una proposta de treball adreçada tant a l’alumnat com al professorat d’FP, consistent en treballar els conceptes claus de l’emprenedoria a través del cinema.