S'acaba el Campus Jove Itinera 2019

Alta participació en les activitats formatives per a estudiants de 3r i 4t d'ESO, de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. La valoració de les activitats ha estat molt positiva. Els assistents i el professorat que els ha acompanyat han explicat el bon ambient i sintonia que es respira en aquests cursos de caire pràctic que es fan en els espais de la UdL. Molts d'ells esperen tornar a inscriure's a l'edició de l'estiu que ve. Mentrestant, bon curs 2019-20.

Cicle de propostes formatives del Grau en Educació Primària-Dual

El grau d'Educació Primària - Dual organitza al final de cada trimestre un cicle de propostes formatives per avaluar i conversar sobre com ha anat el curs, a partir del diàleg i de l'organització de tallers. La tercera sessió d'aquest curs 2018-2019 i última va tenir lloc 25 de juny a l’Auditori Centre de Cultures i Cooperació Trasfronterera durant tot el matí.

Projecte Partner FP amb la professora Teresa Capell

Durant el curs 2018-19, els alumnes del CFGS de Laboratori clínic i biomèdic de l'Institut Torre Vicens de Lleida han participat en el projecte Partner FP que organitza l'ICE de la UDL. En aquest projecte es va proposar el repte de clonar un gen de la pastanaga en un bacteri. Es va rebre assessorament del grup de Biotecnologia vegetal de la doctora Teresa Capell, d'ETSEA de la UdL.

Comunitats d'Aprenentatge: intercanvi d'experiències educatives d'èxit

El 12 de juny les escoles lleidatanes que són Comunitats d'Aprenentatge van fer una trobada, organitzada per l'Equip ICE de Comunitats d'Aprenentatge, per compartir experiències entre elles sobre la seva forma d'aplicar aquesta pràctica a l'aula.

Oferta de cursos de Formació Professional 2019

Ja s'ha publicat la llista de cursos de Formació Professional que ofereix aquest any la Universitat de Lleida, juntament amb l'Institut de Ciències de l'Educació.

Els petits universitaris de la UdL

El passat 11 de juny es va dur a terme aquesta iniciativa per apropar els infants al món acadèmic i científic, fent-los despertar un interès per la ciència, la cultura i el coneixement. Es vol potenciar la relació entre escoles i universitats. Amb la participació de les escoles Àngel Guimerà (Balaguer), Camps Elisis (Lleida), Magraners (Lleida) i Santa Maria de Gardeny (Lleida).

Conversar, fer, actuar i conviure aprenent

L'Equip ICE d'Educació Infantil va organitzar el passat 8 de juny aquesta jornada dirigida a mestres d'educació infantil i cicle inicial on es va parlar dels projectes com una acció en construcció que ens ajuda a connectar amb el món, de la importància del sentit que se li dona al treball d'aula i de com això està present en el currículum.

Una sintaxis de la lengua 'real': el Curso de Samuel Gili Gaya

El Equipo ICE de Lengua y Literatura Castellanas organizó una conferencia impartida por Neus Vila, profesora y especialista en Samuel Gili Gaya. Giraba en torno a la figura del gramático y su obra 'Curso superior de sintaxis española'. Tuvo lugar en motivo del 75 aniversario de la publicación de la obra en México.

Aplicació de tecnologies favorables a l'aula: impressió en 3D

El 22 de maig es va realitzar a l'Institut TorreVicens un taller consistent en impressió 3D de la mà dels Equips ICE STEAM i de tecnologia, programació i robòtica. Forma part d'un projecte de formació i elaboració digital amb Tinkercad. La formació va ser impartida per Enric Bolaño i l'assesorament el va realitzar Antoni Martín.

'Los niños tontos' de Ana María Matute en el contexto de la literatura fantástica

Ara que s'acosten les Proves d'Accés a la Universitat, hem penjat el vídeo de la jornada que es va dedicar a la novel·la 'Los niños tontos' d'Ana María Matute. Us convidem a fer un repàs final de la lectura i la seva anàlisi amb l'ajuda de Germán Cánovas.

Beques IRB per a estudiants de batxillerat

Programa que dóna als joves l'oportunitat d'entrar en contacte amb el món de la investigació biomèdica i fomentar vocacions investigadores pell futur.

Obra de teatre 'Life is for the living'

El darrer 16 de maig el Departament d'Anglès i Lingüística va presentar una obra de teatre representada per estudiants de 3r i 4t d'Estudis Anglesos. Es tracta d'una dramatúrgia col·lectiva co-escrita amb els participants.

Mercat de Tecnologia

El 14 de maig va tenir lloc la 16a edició del Mercat de Tecnologia. Ha comptat, com cada any, amb la participació d'alumnat d'ESO i Batxillerat perquè exposessin treballs i projectes dins l'àmbit tecnològic, a més de la realització de diverses xerrades i tallers adreçats a ells.

Sortida a ICG de Torrefarrera

El passat dijous 9 de maig l'Equip ICE de Tecnologia, programació i robòtica i l'Equip ICE STEAM: el motor del canvi van fer una sortida a ICG de Torrefarrera

Partner FP a Mollerussa

El passat 6 de maig l'ICE i la Càtedra d'emprenedoria de la Universitat Lleida van realitzar la segona sessió del projecte Partner FP a l'INS Mollerussa, on el professor José Alonso va parar atenció als millor projectes realitzats durant el curs escolar,

Itinerari de Natura 2019 a Almatret

L'Equip ICE-ALMIA EDUCATIVA va organitzar el darrer 4 de maig un itinerari per l'Espai Almia, a Almatret. El municipi es troba immers en un model associat a les energies renovables i pretenen mostrar als seus assistents la seva eficiència.

Jornada d'Educació Estadística

Dirigida al professorat d'Educació Infantil i Primària, el passat 4 de maig es va parlar sobre la pràctica de l'estadística i les diverses formes d'aplicar aquest àmbit en l'aula.

Jornada de Recerca científica per a escoles inquietes: RECER[KIDS]

El 3 de maig la Direcció General de recerca va dur a terme activitats pedagògiques per tal de divulgar la ciència als centres escolars. S'ha pretès introduir la metodologia científica a l'alumnat, a més de despertar el seu interès per l'anàlisi del món que ens envolta.

Projecte SAÓ

El dia 3 d'abril va començar a realitzar-se el projecte SAÓ, dirigit a joves estudiants de 3r i 4t d'ESO que tenen falta de motivació per continuar la seva formació acadèmica. En aquestes jornades se'ls pretén donar a conèixer la importància que segueixin els seus estudis.

I Jornada de la Família Professional de Serveis Socioculturals

L'Equip ICE de serveis socioculturals i a la Comunitat de Formació Professional han organitzat aquest 30 d'abril una jornada dedicada a l'excel·lència professional i les pràctiques professionals i de lideratge en els serveis socioeducatius i la comunitat.

Jornada d'innovació educativa: àmbits lingüístic i matemàtic

El passat 27 d'abril l'editorial Santillana va organitzar una jornada per donar un punt de vista innovador de les llengües i les matemàtiques i el seu ús a l'aula, dirigit a professorat de les Terres de Lleida

Taller escàner 3D a l'INS Tremp

L'ICE i l'EPS en el marc del Mercat de Tecnologia van anar el passat 24 d'abril a l'INS Tremp a fer el taller d'escàner 3D amb alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de BAtxillerat.