Jornada: "Ets un/a docent innovador/a?"

El darrer 6 d'abril l'equip d'Innovació Educativa Innoed Lleida va organitzar aquesta jornada per conèixer la metodologia i avaluació innovadora del sistema educatiu andorrà.

Taller mini-clase: "Mi hermana Elba y los altillos de Brumal"

Aquesta sessió, realitzada el darrer 4 d'abril, tenia com a objectiu principal treballar la lectura de Cristina Fernández Cubas per a les Proves d'Accés a la Universitat, adreçat a professorat de Secundària i Batxillerat, principalment.

Concurs "Fem matemàtiques"

El concurs està adreçat a l’alumnat de 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. Pretén desenvolupar la competència matemàtica d’aquest alumnat a través d’uns problemes oberts en contextos propers als alumnes on es valora especialment el procés seguit per resoldre’l, el treball en equip, el raonament i la comunicació de les idees matemàtiques més que donar simplement la solució.

Formació d'Iniciació a App Inventor per crear i dissenyar la pròpia app

Les sessions es van començar a impartir el darrer dia 2 d'abril a l'INS Torre Vicens.

2, 9 23 i 30 d'abril de les 16:00h a les 18:30h

Projecte Partner per a Formació Professional

L'ICE va organitzar a l'INS Torrevicens de Lleida un projecte dirigit als alumnes de CFGS de laboratori clínic i biomèdic per tal que s'apropessin al món de la recerca, amb l'ajuda del Grup de Biotecnologia vegetal de la Universitat de Lleida.

Formació de robòtica - Arduinoblocks

El Departament d'educació i Robolot organitzen aquest curs per treballar projectes de STEAM a partir de la robòtica i la programació amb ArduinoBlocks per a la seva aplicació a l'aula.

IV Jornada Batxibac a la UdL

L'Equip ICE va organitzar el 19 de març una trobada d'alumnes i professores interessats/ades en la llengua francesa.

V Congressus discipulorum linguae latinae

L'Equip ICE de Clàssiques el 18 de març va fer una trobada d'alumnes de llatí de 4t de Secundària.

Jornada de filosofia per a nens i nenes

El darrer 16 de març l'Equip ICE de Filosofia va organitzar aquesta jornada per reflexionar sobre la introducció de la filosofia en els centres educatius.

'Los niños tontos' de Ana María Matute en el contexto de la literatura fantástica

L'Equip ICE de Llengua i Literatura Castellanes dedica aquesta conferència a la lectura d'Ana María Matute per tal que l'alumnat assistent pogués ampliar els seus coneixements sobre aquesta de cara a les Proves d'Accés a la Universitat.

GrOC: Hacia una enseñanza de gramática competencial y transversal

El 14 de març, l'Equip ICE de Lengua y Literatura Castellanas va dur a terme una xerrada per reflexionar sobre l'ensenyança de la gramàtica a l'aula, proporcionant enfocaments competencials i transversals

Repensar els espais del pati amb mirada coeducativa

El 13 de març, l'Equip ICE juntament amb el Centre Dolors Piera va dur a terme aquesta iniciativa per replantejar l'estructuració dels patis en termes d'igualtat de gènere, convivència i educació, adreçada a professors/es d'Educació Infantil i Primària.

Oferta de cursos per al professorat de Formació Professional

L'ICE presenta un llistat de 30 cursos que ofereix al professorat de Formació Professional de diversos sectors.

Trobades pedagògiques d’impuls a la millora de l’anglès als centres de primària

El passat 22 de febrer, l'Equip ICE L'anglès va de debó va organitzar una jornada per incentivar l'aprenentatge de la llengua anglesa als centres d'educació primària.

V Concurs de relats curts "Me'n contes un de ciència?"

El dilluns 18 de febrer es va celebrar l'entrega de premis del concurs literari "Me'n contes un de ciència?". Va ser organitzat per l'ICE, en ocasió amb la 23a Setmana de la Ciència.

Projectes a l'aula: aprofundim en el sentit de l'aprenentatge (nivell 2)

L'Equip ICE d'Educació Infantil va impartir el dia 16 de febrer un segon nivell del curs sobre els projectes a l'aula.

V Jornada per a professionals de diferents àmbits que treballen amb famílies

L'Equip ICE Comunitat i Família va organitzar aquesta jornada el 16 de febrer per a professionals de diferents àmbits que treballen amb famílies.

Xerrada: "Un intent de reconstruir el 'Mirall trencat' a l'aula"

L'equip ICE de Llengua i Literatura Catalanes ha organitzat una xerrada a càrrec del professor Jordi Malé, docent del Departament de Filologia Catalana i Comunicació. Aquesta activitat pretén aportar al professorat de secundària una actualització de coneixements respecte al llibre 'Mirall trencat', de Mercè Rodoreda.

XVI Jornada Lleimat "El paper de les mates en la moguda STEAM"

Com cada curs, l'Equip ICE Lleimat de matemàtiques ha organitzat una jornada d'un matí de dissabte, el 9 de febrer, adreçat a tots el professorat interessat en l'ensenyament i aplicació de les matemàtiques, tant en els nivells obligatoris com postobligatoris de l'ensenyament

XII JORNADES DE RECERCA

Com cada any, l'ICE de la UdL ha organitzat les Jornades de Recerca, per tal que l'alumnat de 1r de batxillerat disposi d'eines per poder elaborar el seu Treball de Recerca.