13a Jornada d´orientació professional a les Terres de Lleida: "Entorn VUCA i salut emocional"

Informació de l'esdeveniment
Inici:
 | 
Finalització:
 | 

Descripció:

L'equip ICE d'Orientació professional presenta la 13a jornada sobre Orientació professional a les Terres de Lleida. En aquesta ocasió, sota el lema  Entorn VUCA i salut emocional.

Programa:

8.45 h  

Acreditacions - Segon pis de l'edifici del Rectorat

9.00 h  

Benvinguda als i les assistents - Sala d'actes (2.61)

9.05 h   Vídeo d’autoritats

9.20 h 

 

Conferència inaugural:  "Entorn VUCA i salut emocionala càrrec del Sr Juan Francisco de la Fuente i de la Sra Lídia Méndez


La ponència que es realitzarà permetrà presentar un enfocament de l’orientació i el talent centrat en la persona (responsabilitat individual, mirada d’apoderament) davant d’un enfocament social (enfocament comunitari, entorns generadors d’oportunitats). Unes visions aparentment oposades, però que serviran per trobar els diferents punts en comú que hi ha.  Per acabar confluint amb un model integrat que pugui visibilitzar la necessitat d’intervenció de forma global des d’ambdues perspectives.

  

 

 Dr. Juan Francisco de la Fuente

Combina l'activitat en l'àmbit de la consultoria amb l'activitat docent i investigadora a la Universitat de Lleida, la qual cosa li permet connectar amb la seva gran aspiració professional: contribuir a la millora de les organitzacions i del context social.

Ha consolidat un perfil professional capaç d'aportar valor en la construcció d'organitzacions efectives, sostenibles i orientades a les persones, a través de sistemes de gestió avançada, excel·lència, desenvolupament organitzatiu i canvi cultural.

 

Sra. Lídia Méndez

Directora de l’àrea d’Integració Laboral de ASPID, professora de la Universitat de Lleida i Coach Personal, Executiu i d’equips. Durant els darrers tretze anys s’ha especialitzat en l'àmbit de l'orientació professional i la gestió de persones. Aplicant el model d’ocupabilitat per competències i de coaching Executiu i Organitzacional per al desenvolupament del talent i el lideratge.

11.00 h   Descans

11.30 h  

 

Inici del tallers

Espai de debat amb persones expertes sobre cinc temes relacionats amb l'orientació en el moment actual. Com ho farem?

• Quan facis la inscripció se't demanarà que t'apuntis a una de les sales temàtiques i, posteriorment, et donaran un identificatiu perquè puguis participar-hi.

• A cada taller, es generarà un diàleg entre les persones que hi assistiu, que servirà per treballar i aprofundir en el tema que hauràs triat. Al final del treball, podreu acordar unes conclusions, propostes, dubtes, experiències i/o recursos sobre el tema tractat, que es presentaran breument, a la sala general, en el moment de les conclusions de la Jornada i quedaran penjades a la web.

   

Taller 1. Els rols de poder en l'orientació: des d'on oriento i per a què.

Responsables: Víctor Saló, Lídia Méndez i Glòria Mor

Resum. En un entorn actual d'incertesa i complexitat, sembla que el model d'intervenció amb les persones usuàries que s'imposa persegueix la classificació i la categorització de les persones. És aquest el millor model d'atenció? La interseccionalitat n'és la resposta? Quin rol prenem i podem prendre com a professionals? En el taller treballarem 3 reptes: reptes individuals (què puc fer jo com a professional), reptes de la institució (què puc fer jo per millorar la institució) i reptes participatius (com puc treballar amb les persones per a millorar l’atenció). 

   

Taller 2. La derivació en l’àmbit educatiu i laboral: el rol de la persona orientadora.

Responsables: Olga Fuertes, Núria Planella i Alba Mases.

Resum. Les eines de segmentació i derivació de les persones usuàries són una realitat en els àmbits d’orientació educativa i laboral. En primer lloc, veurem dos exemples de com funcionen aquestes eines en l’àmbit de l’administració. En segon lloc, en grups de treball cooperatiu, analitzarem casos pràctics en l’àmbit educatiu i laboral. L’ús d’aquestes eines és l’únic model a tenir en compte? Quin paper juga la persona orientadora en aquest procés? Com es pot millorar l’atenció? 

   

Taller 3. Treball en Xarxa: reptes i oportunitats.

Responsables: Mireia Castells, Sílvia Bailac i Iris Martínez

Resum. En un entorn com l'actual, hem d'adquirir la capacitat d'adaptar-nos a les necessitats de les persones i de les empreses en cada moment i en cada territori. Es tractarà el Treball en xarxa des d'una vessant pràctica i enfocada al territori. A través de la demanda d'una persona beneficiària que arriba a Lleida, es fa una detecció de necessitats i l'inici d'un itinerari sociolaboral valorant els diferents recursos i agents del territori per veure com s'interrelacionen i els reptes i dificultats que ens trobem en el camí.

   

Taller 4. Cuidem-nos emocionalment: l’autoconeixement i les 6 palanques pel benestar emocional

Imparteix: Mireia Cabero Jounou. Psicòloga, coach i Chief Happiness Officer

Coordinen: Cesc Jové i Natxo Pijuan

Resum. El nostre benestar emocional no podem deixar-lo a l’atzar. Podem cultivar-lo a diari malgrat la vida vagi de pressa, sigui complexa i exigent, i la nostra professió sigui emocionalment molt demandant. Aquest taller ens permetrà posar-nos al centre durant una estona, conèixer-nos més, ser més conscients de la nostra interioritat, i tenir clares les 6 palanques pel benestar emocional

   

Taller 5. L’entorn VUCA i el repte d’orientar les generacions Z i Alfa

Responsables: Teresa Parache, Pilar Artero i Esther Garcia

Resum. En aquest taller es pretén profunditzar i analitzar les generacions Z i Alfa. En concret, volem indagar com són aquestes dues generacions, quins hàbits tenen, com podem orientar i fidelitzar als joves d’aquestes generacions des dels nostres serveis? I com l’empresa pot generar una oferta que trobin atractiva. Per duu a terme es presentaran opinions d’experts i aportacions tan teòriques com pràctiques per generar discussió entre els participants del taller.

13.00 h

 

Conclusions i cloenda a càrrec de l'organització de la Jornada. 

 

Enllaç d'inscripcions.

Enllaç a la web de l'Equip ICE d'Orientació professional.

Agenda