Lliurament de premis del Concurs de relats breus: Me'n contes un de ciència?"

Curs 2021 - 2022

 

Un total de dotze nens i nenes, nois i noies, de primària i de secundària de nou centres educatius de les comarques de Lleida i de l’Anoia, es van endur el passat 2 de febrer els premis del VIII Concurs de relats breus: “Me’n contes un de ciència?”, que organitza l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Lleida en el marc de les activitats de la 26ª Setmana de la Ciència.

L’entrega de premis es va realitzar a les 11:00h en format virtual.

Des de l'ICE de la UdL volem fer manifesta la importància de l’ús de l’expressió escrita en totes les àrees del currículum i especialment en l’àmbit científic i visibilitzar les dones en el camp de la ciència. La referent d’aquesta edició ha estat la Mª Ángeles de la Torre (microbiòloga i directora d'un grup d'investigació biomèdica de l'IRBLleida i professora de Microbiologia y Biologia Molecular de la UdL).

En la present edició, hi van participar 21 centres educatius (escoles i instituts) i van optar als premis 108 relats, dels quals 79 eren en català, 19 en castellà i 10 en aranès.

Tots els relats van tractar al voltant de les temàtiques proposades: La sostenibilitat, l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, el centenari del naixement de l’escriptora, pedagoga i mestra, Teresa Juvé i Acero, el 150 aniversari del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, naturalista, biòleg i polític i l’evolució de la microscòpia a la nanoescala.

 

 

 

Relació de premis i relats:

A les persones guanyadores del primer premi se’ls ha lliurat un val de regal per a bescanviar per material de la botiga de la UdL amb un valor de 100 euros i, a les guanyadores del segon premi, per valor de 50 euros. A més, els centres educatius, que han obtingut un primer premi, han rebut un val de regal per a bescanviar per un lot de llibres de temàtica relacionada amb la ciència i les dones científiques.

 

Àlbum de fotografies del lliurament de premis

 

Vídeo de l'acte del lliurament de premis: