Lliurament de premis del Concurs de relats breus:" Me'n contes un de ciència?"

 Descarregar Pdf

Curs 2022 - 2023

Un total d’onze nenes i noies, de primària i de secundària de nou centres educatius de les comarques de Lleida i de l’Anoia, es van endur el passat 3 de febrer els premis del IX Concurs de relats breus: “Me’n contes un de ciència?”, que organitza l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Lleida en el marc de les activitats de la 27a Setmana de la Ciència.

L’entrega de premis es va realitzar a les 10:00h en format virtual.

Des de l'ICE sentim la necessitat de fer manifesta la importància de l’ús de l’expressió escrita en totes les àrees del currículum i especialment en l’àmbit científic així com la visibilització de les dones en el camp de la ciència. La referent d’aquesta edició ha estat la Luisa F. Cabeza Fabra (Enginyera industrial, creadora del grup de recerca en Energia i Intel·ligència artificial (GREiA), que avui té gran prestigi internacional en el camp de l’emmagatzematge d’energia tèrmica i eficiència energètica i també és professora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL).

En la present edició, hi van participar 17 centres educatius (escoles i instituts) i van optar als premis 77 relats, dels quals 38 eren en català, 22 en castellà i 17 en aranès.

Tots els relats van tractar al voltant de les temàtiques proposades: La innovació i el coneixement local com a motor de creixement, l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al desenvolupament sostenible, el centenari del naixement del primatòleg, Jordi Sabater Pi, i els cent anys del naixement de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg.

El jurat ha estat integrat per: Luisa F. Cabeza Fabra (Enginyera industrial, creadora del grup de recerca en Energia i Intel·ligència artificial (GREiA) i professora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL) Jordi Suïls (professor de Filologia catalana UdL), Eduard Roure (professor de llengua i literatura catalana de secundària),  Neus Vila (professora de Filologia castellana UdL), Daniel Villalba (professor de Ciència animal UdL) i Meritxell Morera (mestra de primària).

 

  

 

Relació de premis i relats:

 • 1r premi català primària: CLÀUDIA VILADRICH CIRÉS (Col·legi Episcopal de Lleida) per QUANTA RAÓ TENIA L'ÀVIA.
 • 2n premi català primària: ÀNEU HERRERA ROSINACH (Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda) per AAAHHH! QUÈ TOT EM MIRA!
 • 1r premi català secundària: AINA SOLER COLL (Institut Terres de Ponent de Mollerussa) per UNA (DE LES TANTES) LLUITES PEL RECONEIXEMENT.
 • 2n premi català secundària: MARÍA CARDENAS CORTÉS (FEDAC Lleida) per COM BATEGA EL TEU COR?
 • 1r premi castellà primària: JADE RINCÓN MORA (Escòla Estudi Alejandro Casona de Les) per EL MOLINO DE VIENTO.
 • 2n premi castellà primària: PREMI DESERT.
 • 1r premi castellà secundària: ANNA PONS RODRÍGUEZ (Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega) per DIARIO DE UNA GUERRA.
 • 2n premi castellà secundària: LEYRE ACOSTA MORALES (Institut Vallbona d'Anoia) per TODO POR ARROW.
 • 1r premi occità primària: MARA CARRERA SÁNCHEZ (Escòla Estudi Alejandro Casona de Les) per UN PÒBLE SOLAR.
 • 2n premi occità primària: CHLOÉ RAMA BOUDET (Escòla Garona de Vielha) per ETH DIARI ECOLOGIC DE LUISA.
 • 1r premi occità secundària: ESTHER GROSSO MOUZO (INS Aran) per UA VIDA MIELHOR.
 • 2n premi occità secundària: MARIA LORENTE CRUZADO (INS Aran) per ESTIMAT DIARI.

A les persones guanyadores del primer premi se’ls ha lliurat un val de regal per a bescanviar per material de la botiga de la UdL amb un valor de 100 euros i, a les guanyadores del segon premi, per valor de 50 euros.

 

Amb la col·laboració de:

                  

Vídeo de l'acte del lliurament de premis

 

   Darrera modificació: