Tallers equip ICE de la UdL "Comunitat i Família"

A càrrec de la Dra. Dolors Monturiol Moreno i Xavier Florensa Alberich.

hand-1917895_960_720
Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala Juntes 2a planta - Edifici de Rectorat de la UdL
Inici:
Finalització:

Taller "Reinterpretant el sentit de la família. De l'obediència a la llibertat." - Dra. Dolors Monturiol 

A causa de l’extrema immaduresa biològica amb que neix, l’ésser humà requereix cures, protecció i acompanyament durant molts anys fins que completa el seu desenvolupament físic i psicoemocional convertint-se en un espècimen adult. A la família directa i, per extensió, a la comunitat, la societat i la cultura en la que la criatura es desenvolupa, li correspon fer aquesta feina de tutela. En funció de les creences compartides que el grup d’acollida preveu i projecta sobre cada individu, aquest construeix la seva identitat, ocupa el seu lloc entre els altres i aprèn una sèrie de models relacionals que utilitzarà en tots els àmbits de la seva vida mentre va madurant.
 
Acceptar i mantenir aquesta identitat apresa com a única possible una vegada assolida l’adultesa limita la visió de noves possibilitats i empobreix l’experiència vital. En la mesura en que l’individu dona crèdit absolut a la forma de vida que li ha estat proposada, sense revisar-la conscientment, queda atrapat en ella. Això fa que, a pesar de fer obedientment tot el que sent s’espera d’ell, sovint experimenti sensacions de malestar i insatisfacció que tradueixen el conflicte intern entre l’obligació de l’obediència al grup de l’infant que va ser i el desig natural que tot humà adult sent
cap a la llibertat i l’autorealització.
 
Adreçat a: professionals que treballen amb famílies en qualsevol àmbit: educació, treball social, justícia, sanitat, lleure…
 
 

Ponent

Llicenciada en Medicina. Observadora apassionada de l’impacte que les vivències, la manera d’interpretar-les i de gestionar-les de cada persona te en la seva salut (física, psicoemocional i sociorelacional). Postgrau d’Educació Emocional a la UdL i Màster d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions a UB. Formació en Ecologia Emocional i actualment en formació en l’aplicació dels avenços neurocientífics al camp de l’educació. I és barrejant els coneixements adquirits en àmbits diversos amb la meva pròpia experiència vital i laboral, que aprenc i canvio dia rere dia.

 

 

Taller "Augmentar el nostre benestar en el treball amb famílies." - Xavier Florensa Alberich

Treballarem per millorar, encara més, l’estat intern quan estem amb les famílies. Ho farem buscant diferents punts de vista que ens ajudaran a tenir més opcions en els diferents casos que tractem. També revisarem el tenir cura de nosaltres mateixos quan realitzem els acompanyaments i un cop finalitzats, els temes sensibles en els que treballem fan especialment important aquest punt. Tot això ho farem d’una forma dinàmica i experiencial, es tracta de extreure resultats individuals i grupals a partir de realitzar els exercicis proposats.

Adreçat a: professionals que treballen amb famílies en qualsevol àmbit: educació, treball social, justícia, sanitat, lleure…

 

Ponent

Desenvolupa la seva activitat professional impartint formació en Programació Neurolingüística a tot el país, acompanyant persones i parelles en moments de canvi i/o dificultat i realitzant intervencions formatives i de coaching en tot tipus d’organitzacions i equips de treball. També es supervisor en PNL i coaching, feina que desenvolupa tant individualment com en grup. Format en Teràpia Gestalt. Formació complerta en Programació Neurolingüística. Coach Wingwave certificat®.

Format en teràpia integrativa en el programa SAT amb Claudio Naranjo. Format en teràpia de parella, model integratiu Gestalt i sistèmic-relacional. Membre Didacta de la AEPNL. Membre adherent de la AETG. També te formació en Coaching sistémic, Coaching generatiu i Coaching esportiu.

Prové del món de l’empresa on es va formar i treballar en les àrees de la comunicació publicitària, la
comercialització i el màrqueting.

 


 

Resum d'agenda:

Dates

(Per Monturiol)

  • 15 de febrer
  • 1 de març
  • 15 de març

(Per Florensa)

  • 16 d'abril
  • 3 de maig
  • 17 de maig

 

Lloc: Aula 2.26 - Sala Juntes 2a planta - Edifici de Rectorat de la UdL

 

Aula: 2.26 

Hora: De les 18:00 - 20:30 h