Equip ICE de Geomèdia - Geolocal

 Descarregar Pdf

Coordinació

Ignasi Aldomà Buixadé, Universitat de Lleida, Departament de Geografia i Sociologia
aldoma@geosoc.udl.cat Tel. 639990685

Dolors Pifarré Torres, IES Màrius Torres
mpifarre@xtec.cat Tel. 687726690

Descripció

El nivell d’aplicació del treball i material està dirigit a l’alumnat que cursa l’assignatura de modalitat de Geografia, a segon curs de Batxillerat, tot i que és un material que el professor pot aplicar també en la matèria de Ciències Socials de Secundària. És interessant destacar que els espais d’actuació han estat i són en gran part els Centres d’ensenyament Secundari (Treballs de recerca, xerrades) i altres àmbits com en el treball de camp.

El treball ha partit de les pròpies iniciatives i demandes del professorat, i també cal ressaltar la participació directa l’alumnat dels centres en les activitats proposades que han millorat la seva formació en la matèria.

Hi ha una voluntat expressa per  part del professorat que ha format part del Seminari en continuar el treball de grup per la necessitat de millorar la nostra formació, per la voluntat de treballar en grup, i per la satisfacció amb les iniciatives realitzades amb l’alumnat que cal mantenir i aprofundir  per tal d’aconseguir una millora de la didàctica de la matèria.

En el present curs es planteja donar continuïtat a les iniciatives dels cursos anteriors.

Un altres dels objectius a curt termini és la potenciació de la pàgina web del seminari per dotar-la de recursos didàctics adients.

Activitats

Excursions proposades

Descripció

Durada

Dates

Arbeca

Visita del jaciment ibèric dels Vilars, Cooperativa agrícola local i recorregut pel poble.

Curta

16 de novembre (pendent demanda)

Muntanyes de Prades

Presentació de l’entorn natural de Prades i reconeixement de roques (Poblet, Prades, Ulldemolins)

Curta

23 de novembre (confirmat)

La Vall del Corb

Radar de la Panadella, Parc Eòlic, Balneari de Vallfogona, Guimerà. Visita amb pràctica meteorològica a l’estació i radar. Visites al Balneari i recorregut per Guimerà.

Llarga

18 de gener (confirmat)

Guissona

Visita instal·lacions cooperativa i jaciment de la ciutat romana (possible dinar a Àrea Guissona gentilesa de l’empresa)

Llarga

Gener (a confirmar data)

   Darrera modificació: