Equip ICE ALMIA - Educativa (Energies renovables)

 Descarregar Pdf

Coordinació

Nom: Dra Isabel del Arco Bravo
Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL.
Correu electrònic: del.arco@pip.udl.cat

Descripció

L'equip neix en el marc del desenvolupament del projecte ALMIAENERGY. Projecte que es tradueix en un conveni entre l'ajuntament d'Almatret i la UdL mitjançant els equips de recerca GREA i EDO-UdL. ALMIA representa un pas endavant en la Investigació, Desenvolupament i Aplicació de noves tècniques energètiques que ens portin a un Consum Zero de recursos finits poc respectables amb el medi ambient, amb l'objectiu de revalorar el patrimoni d'Almatret i esdevenir un referent en relació a l'ús d'energies renovables i es cerca convertir Almatret en el primer municipi de l'Estat en ser sostenible energèticament.

El grup ALMIA-EDUCATIVA és el responsable de la part educativa del projecte. Està format per professorat i mestres experts en temes de ciències i d'energies sostenibles en particular. Juntament amb tècnics de l'ajuntament d'Almatret, aquest equip treballa en el disseny d'activitats didàctiques per Ed. Infantil, Ed. Primària i Ed. Secundària, Universitaris i públic en general, que ajudaran a la conscienciació envers temes energètics i la sostenibilitat del territori.

Els objectius específics de l'equip són:

  • Desenvolupar propostes formatives en el marc del centre d'interpretació de l'energia d'Almatret destinades a alumnes no universitaris, universitaris i públic en general.
  • Treballar per generar propostes de recerca en el marc del projecte ALMIA entre diferents àmbits educatius (Treballs de recerca de batxiller, TFG, TFM, etc.)
  • Generar material didàctic que ajudin a explicar la producció i ús sostenible d'energia.
  • Donar suport didàctic-pedagògic al desenvolupament museístic de projecte ALMIA.
  • Dissenyar propostes i incentius per donar a conèixer el projecte ALMIA-EDUCATIVA: premi ALMA.

Activitats

   Darrera modificació: