Elaboració de mapes en aplicacions agrícoles, forestals i mediambientals a partir d’imatges de satèl·lit

Divendres 11 de novembre, de 10 a 13.15 h en franges de 45'

Lloc: Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), Aula d’informàtica 1.1, Edifici A (o principal), segona planta.

Descripció: El taller està adreçat a alumnes de Secundària de qualsevol curs, encara que seria preferible 3er, 4rt ESO o Batxillerat. Els únics coneixement requerits són nocions bàsiques del funcionament de les plantes (per exemple, realització de la fotosíntesis, per a la qual cosa les plantes necessiten absorbir la llum de determinades longituds d’ona, o colors, i reflecteixen altres que no necessiten tant. Això es registra a les imatges que capten els satèl·lits i serveix per conèixer l’estat de vigor i/o desenvolupament de la vegetació agrícola o forestal). en el taller es faran anar programes informàtics per a la visualització d’imatges i cartografia i els alumnes elaboraran un mapa que podran guardar/imprimir en format PDF.

El taller dura aproximadament 45 minuts, es realitzarà 4 sessions. Cada taller està pensat per a un grup de 25-30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl (DMACS)

mapa

Cuinem una hamburguesa de llegums

14, 15, 16, 17 i 18 de novembre de 2016

Lloc: Facultat de Medicina. Montserrat Roig, 2 - Lleida

Descripció: Des del departament de Tecnologia d'Aliments del grau de Nutrició i Dietètica humana de la Facultat de Medicina ens proposen un interessant taller que constarà de dues parts, una teòrica i una pràctica. A la primera part els alumnes assistents al taller podran escoltar una xerrada informativa impartida per la professora Antonieta Barahona sobre el llegums: les seves característiques, varietats, valor nutricional i incidència en la salut. L'objectiu de la segona part del taller és despertar l'interès dels infants i joves cap al consum de llegums i familiaritzar-se amb ells per mitjà dels seus possibles usos culinaris. Per això cada participant elaborarà la seva pròpia hamburguesa de llegums que podrà endur-se a casa amb la recepta impresa per poder repetir l'elaboració del plat sempre que vulgui.

Responsables de l'activitat: Antonieta Barahona. Professora associada al grau de Nutrició i Dietètica humana

ham

El GPS en el dia a dia: Aplicacions per a mòbils

Dimecres 16, de 10 a 13.15 h, en franges de 45'

Lloc: Edifici del Rectorat

Descripció: L´objectiu de l´activitat és familiaritzar els alumnes de secundària amb l´ús dels GPS integrats en els seus propis telèfons intel·ligents els seus propis telèfons intel·ligents a partir del treball amb aplicacions específiques de geoposicionament (OruxMaps –Android-, MotionX -iOs-). En el taller s´explicarà com cercar la pròpia posició sobre el mapa, així com la creació i seguiment de rutes o recorreguts. Tanmateix, un cop materialitzada l’explicació de les aplicacions es procedirà a fer una demostració pràctica sobre com es pot emprar la informació recollida.

El taller dura aproximadament 45 minuts, es realitzarà 4 sessions. Cada taller està pensat per a un grup de 25-30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Servei Cientificotècnic de Cartografia i Sistemes d'Informació Geogràfica

gps

I tu què? Sumes o restes? #SumesoRestes

18 de novembre de 10 a 14 hores

Lloc: 2.26 sala de juntes el rectorat de la udl

Descripció: A partir del plantejament d'una situació de complexitat mundial, ens atansarem a situacions de la vida quotidiana dels joves assistents. Entre tots, hauran de resoldre les dificultats que s'hi troben per mitjà de la reflexió, el diàleg i el joc.

El taller dura aproximadament 45 minuts, es realitzarà 4 sessions.

Responsables de l'activitat: Equip del GERCS (Grup de Reflexió sobre Sociologia Contemporània) adscrit a GESEC

elementsoptics
vicerectorats