Taller 1: HeadMouse i VirtualKeyboard com a eines d’accessibilitat a les TIC per millorar la inclusió laboral

Dijous 16 de novembre, de 10 a 13.00 h en franges de 1 h

Lloc: Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 
Descripció: En aquest taller s'explicarà en què consisteixen diverses aplicacions informàtiques i tecnològiques, desenvolupades a partir de la recerca realitzada per part del Grup de Robòtica de la UdL. L'aplicació d'aquestes eines són facilitadores de les necessitats d'accessibilitat per a persones amb discapacitat.

El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes. 

Responsables de l'activitat: Eduard Clotet (INSPIRES - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial)

 

                                         

Taller 2: Assistent Personal Robòtic (APR) per millorar l’autonomia individual

Dijous 16 de novembre de 11 a 14.00 h

Lloc: Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 

Descripció: En aquest taller s'explicarà el desenvolupament i funcionament del robot APR (Assistent Personal Robòtic), dut a terme per la Universitat de Lleida, neix de la necessitat de facilitar que un treballador amb discapacitat que desenvolupi el seu treball majoritàriament de forma telemàtica pugui estar present de forma virtual i mòbil a les reunions que es desenvolupin a l'empresa o participar en els moments de relaxació amb els companys.
El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Dani Martínez (INSPIRES - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial).

 

                                          

Taller 3: Turisme sostenible 1

Dilluns 13, de novembre, de 9 a 13.00 h en franges de 60 minuts

Lloc: Aula 2.03 Sala de Graus, Edifici EPS del Campus de Cappont

Descripció: El taller està adreçat a alumnes de 3, 4t d'ESO i Batxillerat. El turisme és una activitat que s'associa al fet de viatjar i serveix per conèixer altres indrets, per intercanvis, per aprendre llengües, per lleure. Sovint el turisme organitzat porta associats els estereotips dels "llocs turístics" que tothom visita. Hi ha però un altre tipus de turisme, en el qual l'important són les converses, les persones els territoris més modestos i la cooperació amb les persones que hi habiten. Aquest turisme alternatiu és menys conegut però, potser, més ric en experiències i més connectat amb les persones. El present taller vol explicar i obrir possibilitats en aquest segon sentit del turisme.

El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Laia Porta - ICE de la UdL

Taller 4: Turisme sostenible 2

Dilluns 13 de novembre, de 12 a 13.00h

Lloc: Sala 1.35 de la FEDT, Edifici Facultat de Dret i Turisme del Campus de Cappont

Descripció: Taller  adreçat a alumnes de 3, 4t d'ESO i Batxillerat. El turisme és una activitat que s'associa al fet de viatjar i serveix per conèixer altres indrets, per intercanvis, per aprendre llengües, per lleure. Sovint el turisme organitzat porta associats els estereotips dels "llocs turístics" que tothom visita. Hi ha però un altre tipus de turisme, en el qual l'important són les converses, les persones els territoris més modestos i la cooperació amb les persones que hi habiten. Aquest turisme alternatiu és menys conegut però, potser, més ric en experiències i més connectat amb les persones. El present taller vol explicar i obrir possibilitats en aquest segon sentit del turisme.
El taller dura aproximadament 1 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes.

Responsables de l'activitat: Mateo Aventín - Estudiant de Educació Social i Dret

Album fotogràfic disponible.

Taller 5: La recerca en el món de la sostenibilitat energètica en edificis

Dies 13, 14, 16 i 17 de novembre de 2017

Lloc: Edifici Polivalent (aula 2.04) i Escola Politècnica Superior (aula 2.03 - sala de graus) 

Descripció:  El taller està adreçat a alumnes de Batxillerat. Està pensat en dues parts. En la primera s'expliquen els conceptes de sostenibilitat i canvi climàtic, i com el sector de la construcció sostenible i el coneixement dels materials que afavoreixen l'eficiència de conservació energètica. En aquest aspecte es relacionen els principis de d'eficiència energètica, estudiats a Secundària i al Batxillerat. La segona part del taller estudia diferents materials sostenibles de construcció  i la transferència de calor en la càmera termogràfica.

El taller dura aproximadament 2 h, i està pensat per a un grup de 30 alumnes. 

Responsables de l'activitat: INSPIRES  Marta Chafer, Gerard Peiró, Joaquim Romaní i Álvaro de Gracia - Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial.

Album fotogràfic disponible.

                                          

Taller: Una oportunitat sostenible

Formació professional - dia 21 de novembre, de 10 a 14 hores.

Lloc: Campus de Cappont - Facultat de Dret Economia i Turisme (aula 0.34).

Descripció: Taller que pretén obrir un espai de reflexió sobre els riscos i oportunitats que generen aquests escenaris a nivell d'ocupabilitat en l'àmbit del lleure i el turisme. No es tracta de posar un model "lent" sobre la lògica d'una societat digital, sinó veure com ambdues tendències poden interactuar per promoure nous models de negoci que proporcionin experiències úniques, memorables i sostenibles que aportin valor a tots els grups d'interès.

Responsables de l'activitat: Juan Francisco de la Fuente i Mercè Linares, Universitat de Lleida.

                                                 

Tallers creatius "Trastuss"

Dimecres 22 de novembre

Tallers per a nens/es del Cicle Superior de primària

Lloc: Aula 2.04, Edifici Polivalent.

Horaris: de 9:30 a 10:30 / 11:00 a 12:00 / 15:15 a 16:15 

Descripció: Trastuss, el projecte de tallers de Katakrak, vol oferir la seva experiència i els seus recursos per compartir espais de creació. Volem encomanar la nostra passió per la transformació de l’entorn i la percepció que no està tot inventat, mitjançant la creació de jocs i artefactes nous a partir de materials i objectes en desús. Trastuss permet ampliar coneixements relacionats amb l'actitud creativa, el treball en equip o l'apoderament individual, aprofundint en el reconeixement i l’augment d'habilitats personals. El taller pot comportar també una dimensió social en mostrar els artilugis o jocs creats en un acte públic festiu del nostre entorn i conté una dimensió ambiental en proposar un complement sostenible a la compra de jocs comercials.

Us enllaçem la web de Katacrack espectacles!

Tallers Solaç

Dia 27 de novembre

Taller per a nens i nenes del Cicle inicial de primària

Descripció: Plantejem un taller de construcció d'un vaixell amb material reciclat. Relacionant tema turisme (transport) i sostenibilitat. Es tracta d'una base de porex que es pot trobar en qualsevol embalatge i les peces per construir els detalls del vaixell estan compostes per taps de plàstic, taps de suro, tubs... enganxades amb cola blanca.

Lloc: Polivalent (aula 2.04 i 2.03)

Per a més informació mira la web de Solaç.

 

vicerectorats