Viatges, turisme i globalització. Què veiem a la punta de l'iceberg? Què s'hi amaga a sota? Ho hem mirat algun cop? Tot és tant "guay" com sembla?

Descripció: El taller té com a objectius reflexionar amb els estudiants des d'una mirada sociològica sobre la relació que hi ha en una societat globalitzada com la nostra entre el turisme i la realitat dels llocs on viatgem; sobre les diferències entre viatjar i fer turisme; entre desplaçar-se per gust i desplaçar-se per necessitat. El taller tindrà una activitat prèvia: l'alumnat caldrà que respongui a un qüestionari anònim sobre els seus hàbits, les seves experiències, motivacions, expectatives, descobertes, en desplaçaments i turisme i sobre la "imatge" que tenien abans i després de fer el viatge.

  • Activitat de reflexió visual a partir de visionar un vídeo/YouTube sobre un tema relacionat.
  • Activitat de reflexió teòrica, per part de la professora que desenvolupa el taller
  • Activitat pràctica lúdica que consistirà en un joc de rol en el qual alguns estudiants es convertiran en professionals d'una agència de viatges que prepara viatges sostenibles i educatius i hauran de preparar un viatge per oferir al públic interessat a conèixer la comarca on viuen.

Dies:

  • 30 de novembre: Borges Blanques - Sala Maria Lois, a la Bibiloteca Marquès d'Olivar (C/ del Terrall s/n, Borges Blanques).
  • 4 desembre: Mollerussa - Es realitzarà al Teatre l'Amistat (Carrer Ferrer i Busquets, 90-92, Mollerussa, Lleida). 
  • 5 desembre: Vielha - Es realitzarà a l'INS Aran (Carretera Betren s/n, Vielha e Mijaran).

Responsables de l'activitat: Dra. Paquita Sanvicén-Torné i Doctorant Marc Garcia-Alias de la Universitat de Lleida - Grup de Reflexió sobre sociologia contemporània GERCS de GESEC, adscrit a la Universitat de Lleida.

vicerectorats